Nέα της αγοράς

Κίνα: «Μπλοκάρει» τη χρήση των τσιπ της Intel και της AMD σε κυβερνητικούς υπολογιστές

Κίνα: «Μπλοκάρει» τη χρήση των τσιπ της Intel και της AMD σε κυβερνητικούς υπολογιστές

Πηγή Φωτογραφίας: FILE PHOTO: U.S. and Chinese flags are seen in front of a U.S. dollar banknote featuring American founding father Benjamin Franklin and a China's yuan banknote featuring late Chinese chairman Mao Zedong in this illustration picture taken May 20, 2019. REUTERS/Jason Lee/Illustration/File Photo

Νέο επεισόδιο στον πόλεμο ανάμεσα στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με φόντο τους ημιαγωγούς.

Η Κίνα έθεσε κατευθυντήριες γραμμές για τη σταδιακή κατάργηση των μικροτσιπ που προέρχονται από τις αμερικανικές Intel και AMD στου υπολογιστές των κυβερνητικών γραφείων, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times που αναδημοσιεύτηκε από το Reuters.

Οι οδηγίες περιλαμβάνουν και τη σταδιακή απεξάρτηση και από το λειτουργικό σύστημα των Windows της Microsoft. Στόχος είναι να σταματήσει η εξάρτηση σε τεχνολογίες της δύσης και η ανάδειξη των εγχώριων επιλογών, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν ήδη ενημερωθεί για το ποιοι επεξεργαστές και λειτουργικά συστήματα θεωρούνται «ασφαλείς και αξιόπιστοι». Στα τέλη Δεκεμβρίου το υπουργείο Βιομηχανίας της Κίνας εξέδωσε έναν κατάλογο με επεξεργαστές, λειτουργικά συστήματα και κέντρα δεδομένων που θεωρούνται αξιόπιστα. Σύμφωνα με το Reuters, στις λίστες υπάρχουν μόνο προϊόντα που κατασκευάζονται από κινεζικές εταιρείες.

Η απάντηση της Κίνας στις ΗΠΑ Η συγκεκριμένη κίνηση του Πεκίνου μεταφράζεται από πολλούς ως απάντηση στις ενέργειες των ΗΠΑ που θέλουν να ενισχύσουν την εγχώρια παραγωγή ημιαγωγών, μειώνοντας ταυτόχρονα την εξάρτηση από την Κίνα και την Ταϊβάν.

Θυμίζουμε ότι το 2022 η κυβέρνηση Μπάιντεν πέρασε έναν νόμο για τους ημιαγωγούς. Αυτός προβλέπει κρατικές επιδοτήσεις στις αμερικανικές εταιρείες που θα επενδύσουν στην κατασκευή μικροτσόπ εντός των ΗΠΑ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments