Πολιτική

Σκληραίνει η αντιπαράθεση για τα Τέμπη: Μονταζιέρες και θεωρίες συνωμοσίας

Σκληραίνει η αντιπαράθεση για τα Τέμπη: Μονταζιέρες και θεωρίες συνωμοσίας

Πηγή Φωτογραφίας: [368152] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σε κλίμα ακραίας τοξικότητας αρχίζει να βυθίζεται η πολιτική ζωή.

Με βαρύτατους ισχυρισμούς κορυφώνεται η πολιτική κόντρα της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση, δυόμιση μήνες πριν από τις ευρωεκλογές. Το κλίμα αποκτά χαρακτηριστικά τοξικότητας και οδηγεί σε μετωπική σύγκρουση.

Συγκεκριμένα, την αντίδραση της κυβέρνησης και της Ελληνικής Αστυνομίας προκάλεσε σημερινό δημοσίευμα, το οποίο κάνει λόγο για αλλοίωση των διαλόγων τους σταθμάρχη τη μοιραία νύχτα της τραγωδίας στα Τέμπη.

Πρόκειται για δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», που επικαλείται έγγραφα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ.

Αλλοίωση συνομιλιών του σταθμάρχη, που «ξεριζώθηκαν» παράνομα από το σύστημα καταγραφών επικοινωνιών του ΟΣΕ, λίγες μόλις ώρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, ισχυρίζεται ότι φέρνει στην επικαιρότητα «Το Βήμα» μέσω της ανάλυσης των συγκεκριμένων τεσσάρων λέξεων του επίμαχου διαλόγου τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Ένα μοντάζ που αναδείκνυε μόνο το ανθρώπινο λάθος του σταθμάρχη της Λάρισας, όπως τόνισε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Με ανακοίνωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης αναφέρει πως “το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ της Κυριακής» αποτελεί δημοσιογραφική κηλίδα στην ιστορική πορεία της, καθώς προβάλλει σενάρια συνωμοσίας γύρω από τα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών, που πληγώνει όλους τους Έλληνες.

Θα περίμενε κανείς από ένα έγκριτο έντυπο να μη καλλιεργεί ανυπόστατες θεωρίες περί «μονταζιέρας» προκειμένου να αναδειχθεί, υποτίθεται, ο ρόλος του ανθρώπινου παράγοντα στο τραγικό δυστύχημα. Γιατί ο ρόλος αυτός είναι, δυστυχώς, προφανής και έχει αποδειχθεί από όλα τα έως τώρα στοιχεία. Μαζί, βεβαίως, με μία σειρά και από άλλες πτυχές, τις οποίες ερευνά η δικαιοσύνη.

Άλλωστε, αν διαβάσει κανείς με προσοχή το ρεπορτάζ αντιλαμβάνεται ότι και η ίδια η εφημερίδα ουσιαστικά παραδέχεται όχι μόνο ότι δεν υπήρξε καμία προσπάθεια συγκάλυψης, όπως ο παραπλανητικός τίτλος αφήνει να εννοηθεί. Αλλά ότι, αντιθέτως η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας έχει διαβιβάσει ακέραιο το σύνολο των ηχητικών καταγραφών του ΟΣΕ στις ανακριτικές αρχές ώστε να διεξάγουν με αποτελεσματικό τρόπο την έρευνα τους για την αναζήτηση της αλήθειας.

Σε τέτοιες στιγμές απαιτείται από όλους σεβασμός στην αλήθεια, ειλικρίνεια στο πένθος και εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Δεν έχουν θέση θεωρίες συνωμοσίας, δηλητηριώδεις φήμες και εύκολοι εντυπωσιασμοί. Και σε αυτήν την προσπάθεια σοβαρή ευθύνη έχουν και τα μέσα ενημέρωσης”.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κρατάει ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης.

Ιδιαίτερα, “αποτροπιασμό προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες δημοσιεύονται σήμερα στο Βήμα της Κυριακής», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» για την τραγωδία των Τεμπών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, «ούτε ο πιο νοσηρός νους δεν θα μπορούσε να συλλάβει ένα τέτοιο σενάριο κι όσο κι αν προσπάθησε ο κύριος Π. Μαρινάκης να “πετάξει την μπάλα στην εξέδρα” (για ακόμη μία φορά), παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για τα παραποιημένα στοιχεία. Άλλωστε, και ο ίδιος -εκών ή άκων- ουσιαστικά επιβεβαίωσε το περιεχόμενο του δημοσιεύματος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments