Policy Briefs

Λε Πεν και Σαλβίνι πιέζουν την Μελόνι να μην στηρίξει την φον ντερ Λάιεν

Λε Πεν και Σαλβίνι πιέζουν την Μελόνι να μην στηρίξει την φον ντερ Λάιεν

Πηγή Φωτογραφίας: Cnn.com

Και οι δύο έχουν ήδη ταχθεί εναντίον της υποψηφιότητάς της.

Ο ηγέτης της Λέγκα και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι και η αρχηγός της Εθνικής Συσπείρωσης (=Rassemblement National) Μαρίν Λεπέν επιβεβαίωσαν το Σάββατο (23 Μαρτίου) ότι δεν θα υποστηρίξουν την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για δεύτερη θητεία, προτρέποντας την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι να κάνει το ίδιο.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Winds of Change» που διοργάνωσε η ευρωπαϊκή ομάδα στην οποία ανήκουν η Λέγκα και το RN, Identity and Democracy (ID), στη Ρώμη το Σάββατο, η κ. Λεπέν προσπάθησε να βάλει στη γωνία την κα Μελόνι.

«Έχω μια πραγματική ερώτηση […] μια πραγματική ερώτηση για τον Ιταλό πρωθυπουργό: […] Κυρία Πρωθυπουργέ, θα υποστηρίξετε, ναι ή όχι, μια δεύτερη θητεία για την κ. von der Leyen; » επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πιέζει κοροϊδευτικά τον Γάλλο αιρετό σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Σύμφωνα με την κ. Λεπέν, η κ. Μελόνι θα στηρίξει την κ. φον ντερ Λάιεν. «Χρωστάτε την αλήθεια στους Ιταλούς. Πρέπει να πεις τι θα κάνεις », προτρέπει.

Στο μήνυμά της, η Γαλλίδα ηγέτης είπε επίσης ότι ο κ. Σαλβίνι ήταν ο μόνος δεξιός υποψήφιος στην Ιταλία που εναντιώθηκε στην κα φον ντερ Λάιεν.

Μαζί, η κ. Λεπέν και ο κ. Σαλβίνι δήλωσαν ότι θα κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν την κα φον ντερ Λάιεν, από τις τάξεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), να υπηρετήσει για δεύτερη θητεία επικεφαλής της Επιτροπής.

«Οι ψηφοφόροι που επέλεξαν τη Λέγκα δεν θα επιλέξουν ποτέ μια δεύτερη θητεία με τον κ. φον ντερ Λάιεν και τους σοσιαλιστές », δήλωσε ο κ. Σαλβίνι, από τη ρωμαϊκή πλατφόρμα.

Επίτιμος καλεσμένος στο συνέδριο, ο ηγέτης του πορτογαλικού ακροδεξιού κόμματος Chega, André Ventura, υποστήριξε επίσης τον κ. Salvini.

«Οι δημοσιογράφοι με ρώτησαν αν θα στηρίξουμε τη Τζιώργια Μελώνη. Γιατί όμως να το κάνουμε; Ο μόνος πολιτικός που υπερασπίζεται όλα τα έθνη της Ευρώπης είναι ο [Ματτέο] Σαλβίνι », είπε ο κ. Βεντούρα.

Ο αρχηγός της La Lega ωστόσο προειδοποιεί ότι η κυβέρνηση που σχηματίζει αυτή τη στιγμή με την κ. Μελόνι και το κόμμα της Fratelli d’Italia θα αντέξει. «Η κυβέρνηση [ιταλικού συνασπισμού] θα συνεχίσει μέχρι το 2027» . Μόνο σύμφωνα με τον ίδιο, «μεταξύ φίλων μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις» .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments