Οικονομία

Κατώτατος μισθός: Πιθανή αναβολή της ανακοίνωσης λόγω της πρότασης δυσπιστίας

Κατώτατος μισθός: Πιθανή αναβολή της ανακοίνωσης λόγω της πρότασης δυσπιστίας

Πηγή Φωτογραφίας: Κόσμος στα εμπορικά καταστήματα στον πεζόδορμο της οδού Ερμού στην Αθήνα, Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022. Με ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή συνεχίστηκε το τριήμερο προσφορών που είχε ξεκινήσει εδώ και μέρες με κορύφωση την Παρασκευή, όταν ήταν και η Black Friday. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Οι εξελίξεις για τις ανακοινώσεις μετά την αναβολή του Υπουργικού συμβουλίου

Η ανακοίνωση για το νέο ύψος του κατώτατου μισθού, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το αυριανό (27/03) Υπουργικό Συμβούλιο, είναι πιθανόν να αναβληθεί, με δεδομένη την αναβολή του Υπουργικού μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την πρόταση δυσπιστίας από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, που θα κατατεθεί σήμερα το μεσημέρι στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο αρχικός προγραμματισμός για τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένο για αύριο Τετάρτη 27/3, ανατρέπεται λόγω της συζήτησης στη Βουλή της πρότασης δυσπιστίας που καταθέτει το ΠΑΣΟΚ και συμπαρασύρει τις ανακοινώσεις για τπν κατώτατο μισθό. Μέχρι στιγμής το μόνο σίγουρο είναι πως ο νέος μισθός θα «ξεκινά» από τον αριθμό «8» και μένει να δούμε πλέον, είναι το ακριβές ποσοστό της αύξησης.

Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό πότε θα πραγματοποιηθούν οι ανακοινώσεις από την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος κατώτατος μισθός πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου, όπως είχε προαναγγείλλει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναμένονται διευκρινίσεις από την κυβέρνηση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των ανακοινώσεων, καθώς και με το ύψος του νέου κατώτατου μισθού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments