Πολιτική

Μαρινάκης: Ο Κασσελάκης γίνεται συνειδητά υπονομευτής του δημοκρατικού πολιτεύματος [vid]

Μαρινάκης: Ο Κασσελάκης γίνεται συνειδητά υπονομευτής του δημοκρατικού πολιτεύματος [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [368137] ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠOΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΠΑΥΛΟ ΜΑΡIΝΑΚΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Σφοδρά «πυρά» από τον Παύλο Μαρινάκη με στόχο τον Στέφανο Κασσελάκη με αφορμή την πρόταση για παρουσία διεθνών παρατηρητών στις εκλογές

Επίθεση με στόχο τον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο άνθρωπος που είναι πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσιάζει την Ελλάδα ως μια τριτοκοσμική χώρα». Τον κατηγόρησε, δε, ως «συνειδητό υπονομευτή του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε εκλογές με διεθνείς παρατηρητές, καλώντας μάλιστα τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να παραιτηθεί. «Ο κ. Κασσελάκης γίνεται συνειδητά υπονομευτής του πολιτεύματος με αυτή την απαράδεκτη δήλωσή του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης, προσθέτοντας: «Από την πολιτική γελειοποίηση από τη θέση του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γίνεται υπονομευτής του πολιτεύματος».

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι ο άνθρωπος που είναι πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσιάζει την Ελλάδα ως μια τριτοκοσμική χώρα.

Η εισαγωγική τοποθέτηση του Παύλου Μαρινάκη

«Καλό μεσημέρι και Χρόνια Πολλά,

Ιστορικής σημασίας ήταν η επίσκεψη που πραγματοποίησε στον Καναδά ο Πρωθυπουργός. Είναι η πρώτη φορά που μετά από 41 χρόνια, Έλληνας Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Καναδά με τον οποίο μας ενώνουν ισχυρά δεσμά εξ’ αιτίας και της πολυπληθούς ελληνικής παροικίας.

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Καναδό ομόλογό του Τζαστίν Τριντό.

Υπογράμμισε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και το φιλικό προς τις επενδύσεις επιχειρηματικό περιβάλλον που έχει ήδη προσελκύσει σημαντικές καναδικές επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει περαιτέρω περιθώριο βελτίωσης.

Οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν, στη σημαντική παρουσία ελληνικών επιχειρήσεων στον Καναδά, καθώς και στη μεγάλη δυναμική που μπορεί να αναπτυχθεί στον τομέα του τουρισμού ανάμεσα στις δύο χώρες. Συζητήθηκε επίσης η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και η αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη διάρκεια της συνάντησης στην ανάγκη συντονισμού, ετοιμότητας και εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, καθώς και των μεγα-πυρκαγιών.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και στη διαφοροποίηση των πηγών εφοδιασμού και την ενεργειακή ασφάλεια της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης μέσω της διασυνδεσιμότητας.

Οι δύο ηγέτες έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην ελληνική κοινότητα. Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία του δικαιώματος της επιστολικής ψήφου, ενώ αναφέρθηκε στη στρατηγική για τον απόδημο Ελληνισμό. Ο Τζαστίν Τριντό ανέφερε πως οι δύο χώρες έχουν βαθείς και αναπτυσσόμενους δεσμούς, χαρακτήρισε μάλιστα εντυπωσιακή την αλλαγή στο τοπίο της Ελληνικής Οικονομίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τζαστίν Τριντό παραβρέθηκαν στην υπογραφή της συμφωνίας για την αγορά επτά πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair τύπου DHC 515,

πέντε εκ των οποίων θα χρηματοδοτηθούν με πόρους του ΕΣΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» και τα υπόλοιπα δύο μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας rescEU.

Στόχος αυτής της αγοράς είναι να ενισχύσουμε τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και ταυτόχρονα να προστατευθούμε αποτελεσματικά από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

——

Με απόφαση των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή», του ΕΣΠΑ 2021-2027 δράση για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας ανέργων νέων, προϋπολογισμού 200 εκ. ευρώ.

Η δράση, η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, περιλαμβάνει ενέργειες προετοιμασίας και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, με σκοπό την ένταξη στην αγορά εργασίας έως 25.000 ανέργων νέων, και θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ανοικτού τύπου προγραμμάτων, δηλαδή θα παραμείνει ανοικτή ως προς την υποβολή των αιτήσεων, μέχρι την κάλυψη των θέσεων ή την εξάντληση του προϋπολογισμού.

Ωφελούμενοι της δράσης είναι άνεργοι ηλικίας 18 – 29 ετών, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων της ΔΥΠΑ, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης.

—-

Ξεπέρασαν τις 110.000 οι επιχειρήσεις που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία διασύνδεσης των ταμειακών τους μηχανών με τα συστήματα POS. Τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφονται περίπου 5.000 διασυνδέσεις ημερησίως. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγραμμάτων. Σημειώνεται πως, προκειμένου να διευκολύνει την υλοποίηση του έργου, η ΑΑΔΕ έχει ήδη ξεκινήσει την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων για την ενημέρωση των υπόχρεων επιχειρήσεων.

—–

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας»

Το νομοσχέδιο αφορά:

– στη διεύρυνση της δυνατότητας των ιατρών του Ε.Σ.Υ. να ασκούν ιδιωτικό έργο αξιοποιώντας την κλινική εμπειρία τους, και στη θέσπιση των αναγκαίων προς τούτο όρων και προϋποθέσεων.

– στον προσδιορισμό της φύσης του εισοδήματος των ιατρών Ε.Σ.Υ. από τη διενέργεια απογευματινών χειρουργείων ως εισόδημα από άσκηση ιδιωτικού έργου.

– στην αντιμετώπιση άμεσων ζητημάτων των υγειονομικών δομών και Υγειονομικών Περιφερειών, καθώς και ζητημάτων που άπτονται της χορήγησης ιατρικών και νοσηλευτικών ειδικοτήτων.

– στον εξορθολογισμό και την συγκράτηση της φαρμακευτικής δαπάνης.

– στην προώθηση ταχείας υλοποίησης των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας.

Βασικά ζητήματα που ρυθμίζονται μέσα από το νομοσχέδιο είναι μεταξύ άλλων:

– η υλοποίηση δράσεων για την πρόληψη ψυχικών και αναπτυξιακών προβλημάτων παιδιών που ανακύπτουν κατά τη βρεφική ηλικία, την εφηβεία και την ενηλικίωσή τους.

– η επέκταση της πρόσβασης σε δωρεάν προληπτικές εξετάσεις κατά του καρκίνου του μαστού για τις γυναίκες 45-74 ετών.

– η υλοποίηση των δράσεων πρόληψης με δωρεάν εξετάσεις του προγράμματος «Σπύρος Δοξιάδης» σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές.

– η επικαιροποίηση του πλαισίου της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με σκοπό την εξυπηρέτηση των σύγχρονων αναγκών.

Ο εκσυγχρονισμός του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς και η ενίσχυση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού είναι καίριες προτεραιότητες για την Κυβέρνηση γι’ αυτό άλλωστε, ήδη, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης προχωρά μια σειρά από ανακαινίσεις νοσοκομείων και κέντρων υγείας, έχει ξεκινήσει μια σειρά προσλήψεων στο ΕΣΥ οι οποίες, μόνο για το 2024, θα είναι 6.500. Λειτουργεί, επιπλέον, ένα σχέδιο για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ που ξεκίνησε ήδη από το καλοκαίρι προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες και έκτακτες ανάγκες που είχαν δημιουργηθεί τότε.

Παράλληλα, οι απολαβές των γιατρών του ΕΣΥ αυξήθηκαν κατά 10%, ενώ αύξηση νομοθετήθηκε και για τις αποζημιώσεις των εφημεριών τους. Τέλος, στον προϋπολογισμό του 2024 προβλέφθηκε η αύξηση κατά 20% της επιχορήγησης στα νοσοκομεία.

Παρακαλώ για τις ερωτήσεις σας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments