Πολιτική

Παππάς: Ατυχής διατύπωση η δήλωση Φαραντούρη – ”Είμαι βέβαιος ότι δεν εννοούσε αυτό”

Παππάς: Ατυχής διατύπωση η δήλωση Φαραντούρη – ”Είμαι βέβαιος ότι δεν εννοούσε αυτό”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//''Οι κυβερνήσεις ανεβαίνουν και πέφτουν από τη θέληση της πλειοψηφίας του λαού''

''Οι κυβερνήσεις ανεβαίνουν και πέφτουν από τη θέληση της πλειοψηφίας του λαού''

Τη δήλωση του Νίκου Φαραντούρη, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «θα ήταν ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η Ευρωπαία Εισαγγελέας» σχολίασε ο Πέτρος Παππάς μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» λέγοντας: «Οι κυβερνήσεις ανεβαίνουν και πέφτουν από τη θέληση της πλειοψηφίας του λαού».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε προσθέτοντας: «Δεν ξέρω. Ενδεχομένως ήταν μια ατυχής διατύπωση, προφανώς είμαι βέβαιος ότι ο κ. Φαραντούρης δεν εννοούσε αυτό, είναι ένας μετριοπαθής πολιτικός. Δεν ξέρω πώς διατυπώθηκε, αλλά από εκεί και πέρα αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε και είναι χρέος μας είναι να προασπίσουμε τις διαδικασίες, είναι να πείσουμε καταρχήν τον ελληνικό λαό ότι τα πράγματα λειτουργούν όπως θα έπρεπε. Και δυστυχώς δεν βοηθάει η κυβέρνηση σε αυτό. Δείχνει μια απροθυμία να εκθέσει τους υπουργούς της στον φυσικό τους δικαστή. Δείχνει μια διάθεση να συγκαλύψει γεγονότα».

Σχετικά με τις διπλές εκλογές που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον κ. Παππά, αποτελεί ζητούμενο του συνόλου της αντιπολίτευσης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Γι’ αυτό καταθέτει και την πρόταση μομφής, ακριβώς γιατί θεωρεί ότι η κυβέρνηση αυτή πλέον πρέπει να παραιτηθεί, καθώς είναι αναντίστοιχη σε σχέση με την εμπιστοσύνη που της έδειξε ο ελληνικός λαός μόλις πριν από οκτώ μήνες. (…) Το 80% είναι, που τείνει να γίνει 90%, της ελληνικής κοινωνίας, που θεωρεί ότι υπάρχει συγκάλυψη στο δυστύχημα των Τεμπών, νομίζω ότι είναι ενδεικτικό. Ακόμα και τα ποσοστά τα δημοσκοπικά, αυτά που λένε ότι η κυβέρνηση πηγαίνει προς τον λάθος δρόμο. Θεωρώ ότι είναι τόσο πλέον κρίσιμη η ρωγμή που έχει υποστεί το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, αλλά και η ίδια η λειτουργία κρίσιμων τομέων, όπως το υπουργείο Εσωτερικών, όπως η διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων, αλλά και η προσπάθεια χειραγώγησης συστηματικά που γίνεται στην κοινή γνώμη και αποκορύφωμά της είναι αυτή η κοπτοραπτική, η οποία έγινε λίγες ώρες μετά το ατύχημα, όταν τα βαγόνια ήταν ακόμη ζεστά και δεν είχαν ανασυρθεί τα πτώματα. Νομίζω ότι είναι κορυφαίες οι στιγμές. Τώρα, αν η ελληνική κοινωνία κρίνει διαφορετικά, αυτό δεν σημαίνει ότι η αντιπολίτευση και πόσο μάλλον η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρέπει να επισημάνει τη σημαντική, εμείς θεωρούμε, παρεκτροπή η οποία γίνεται σε σχέση με το πώς πρέπει να λειτουργεί το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Έχουμε κρίση μεγάλη, αξιοπιστίας της κυβέρνησης, αξιοπιστίας των διαδικασιών, αξιοπιστίας του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο θα διενεργήσει τις επόμενες ευρωεκλογές».

Όπως διευκρίνισε ο βουλευτής στη συνέχεια, μιλώντας για “εκτροπή”, αναφέρεται στις διαδικασίες, σημειώνοντας πως οι παρατηρητές δεν παρατηρούν μόνο τη διαδικασία την εκλογική αυτή καθαυτή και πως παρατήρηση υπάρχει ούτως ή άλλως. «Προφανώς δεν έχουμε πολιτική εκτροπή. Προφανώς συνεχίζουμε να έχουμε δημοκρατικό πολίτευμα» ανέφερε και επισήμανε: «Εμείς ζητάμε μια αυξημένη παρατήρηση. Η παρατήρηση παρατηρεί τη διαδικασία και πριν από τις εκλογές και κατά τη διάρκεια και μετά από τις εκλογές. Οι εκλογές επηρεάζονται και από την προσπάθεια που μπορεί να γίνεται για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης και από την προσπάθεια η οποία μπορεί να γίνεται από τη διαρροή προσωπικών δεδομένων και τον επηρεασμό των ψηφοφόρων από τη διαρροή αυτή. Δεν είναι ανεξάρτητο από την εκλογική διαδικασία το να προσπαθείς με παράνομους τρόπους να επηρεάσεις τους ψηφοφόρους των εκλογών. Δεν είναι ανεξάρτητο από την εκλογική διαδικασία, το να χειραγωγείς τις πληροφορίες κατά το δοκούν και να ταΐζεις με ψέματα».

«Τελικά τι φοβόμαστε; Αν θεωρούμε ότι είναι όλα καλά, γιατί δεν είναι μάλλον όλα καλά και υπάρχουν οσμές σκανδάλων, γιατί να μην υπάρχει λοιπόν η παρατήρηση αυτή, η οποία είναι μια διεθνής πρακτική;» διερωτήθη ο κ. Παππάς, ενώ ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών είπε «πώς μπορώ να απαντήσω σε κάτι τέτοιο τη στιγμή που δεν ξέρω κατά πόσο οι διαδικασίες αυτές όλες θα τηρηθούν, τη στιγμή που δεν ξέρω αν η κυβέρνηση δεχθεί την παρατήρηση, τη στιγμή που δεν ξέρω αν θα μάθουν οι Έλληνες πολίτες για το τι έχει γίνει στο υπουργείο Εσωτερικών, για το αν έχουν διασφαλιστεί πλέον όλες εκείνες οι δικλείδες που θα προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών;».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments