Πολιτική

Καραμανλής: Έβαλε τέλος στα περί ασυλίας του

Καραμανλής: Έβαλε τέλος στα περί ασυλίας του

Πηγή Φωτογραφίας: [368317] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σε κλίμα ακραίας πόλωσης η κοινοβουλευτική συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

Η κυβέρνηση κέρδισε ουσία και εντυπώσεις στη χθεσινή δεύτερη ημέρα της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας.  Μπορεί να άργησε να κάνει τα ενδεδειγμένα βήματα, ως προς την πολιτική διαχείριση της πολύμηνης και πολυεπίπεδης εργαλειοποίησης της τραγωδία των Τεμπών, αλλά χθες στη Βουλή, αυτά τα βήματα έγιναν με εμφατικό τρόπο.

Η ομιλία του Κώστα Αχ. Καραμανλή η αναδοχή εκ νέου της πολιτικής ευθύνης, η απόλυτη θέση του ότι καμιά βουλευτική ασυλία δεν στέκεται ανάμεσα σε αυτόν και τους πολιτικούς του κατήγορους ή τη δικαιοσύνη, αφαιρεί το πρόσωπο του, από την εξίσωση της δήθεν πολιτικής κάλυψης και συγκάλυψης.

« Δεν κρύφτηκα, ποτέ δεν κρύβομαι πίσω από καμία βουλευτική ασυλία. Δεν έχω καμία ασυλία για τα Τέμπη. Είτε είμαι βουλευτής είτε όχι τίποτα δεν θα άλλαζε. Αυτό το ξέρετε αλλά επιλέγετε να λέτε ψέματα» ανέφερε ο κύριος Καραμανλής και έριξε το γάντι σε όσους υπαινίσσονται ποινικές ευθύνες λέγοντας «δεν έχω να κρύψω κάτι και να φοβηθώ. Όποιος έχει πραγματικά κατηγορίες για μένα ας σταματήσει να κραυγάζει και ας τις φέρει. Είμαι εδώ και είμαστε εδώ».

Οι συγκρούσεις καθ’ όλη τη διάρκεια των δύο πρώτων ημερών ήταν σφοδρές, με την κυβερνητική πλειοψηφία να καταγγέλλει τα κόμματα της αντιπολίτευσης για απόπειρα εκμετάλλευσης του δυστυχήματος στα Τέμπη και τη μειοψηφία να επιμένει στα επιχειρήματα περί συγκάλυψης. Σήμερα αναμένεται να ανέβουν στο βήμα, όσοι υπουργοί δεν έχουν προλάβει να τοποθετηθούν (175 βουλευτές είχαν εγγραφεί), προκειμένου το μεσημέρι να ξεκινήσουν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών με την αντίστροφη φορά της κοινοβουλευτικής τους δύναμης και τον πρωθυπουργό να ανεβαίνει στο βήμα τελευταίος. Κατά την ψηφοφορία πάντως – που ως είθισται λαμβάνει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση – δεν αναμένονται εκπλήξεις, με την κυβερνητική πλειοψηφία των 158 βουλευτών να παραμένει συμπαγής.

Από την πλευρά του, ο κ. Καραμανλής έβαλε κατά της αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για μία «παρωδία αντιπολίτευσης, όπου κάθε κόμμα συνεισφέρει τον χειρότερό του εαυτό», με τον ίδιο να εκτιμά ότι στόχος της αντιπολίτευσης δεν είναι ο ίδιος αλλά «ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση του και η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. «50 χρόνια, μετά την ίδρυση της παράταξης μας που ισχυροποίησε τη δημοκρατία, έβαλε τη χώρα στην ΕΕ και εγγυάται σταθερότητα, αυτή η παράταξη δεν θα παραδώσει τη χώρα στους θυρωρούς των συμφερόντων», πρόσθεσε ο ίδιος.

Επισημαίνεται ότι η τοποθέτηση του πρώην υπουργού, πυροδότησε έναν νέο μεγάλο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να επιτίθεται τόσο προσωπικά στον κ. Καραμανλή, καταλογίζοντας του αλαζονεία όσο και στα έδρανα της πλειοψηφίας: «Τίποτα δεν είπατε επί της ουσίας, δείξατε αλαζονεία. Όλοι μαζί είστε υπεύθυνοι για την συμπεριφορά και τις πράξεις του υπουργού». Ο ίδιος μάλιστα, επιχείρησε να απαντήσει και στις κυβερνητικές αιχμές πως συνασπίζεται με εκδοτικά και οικονομικά συμφέροντα. «Δημιουργείται μια απορία, ενώ δεν έχετε καταθέσει πρόταση για υποκλοπές και εξεταστική, και για άλλα ζητήματα της πολιτικής, ξυπνήσατε Κυριακή μεσημέρι και αποφασίσατε να καταθέσετε πρόταση για το δημοσίευμα μιας εφημερίδας», σχολίασε δηκτικά ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments