Πολιτική

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με 159 «όχι»

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με 159 «όχι»

Πηγή Φωτογραφίας: [368345] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Κατά της πρότασης δυσπιστίας ψήφισαν οι 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ο ανεξάρητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς.

Απορρίφθηκε με ψήφους 159  κατά, έναντι 141 υπέρ, σε σύνολο 300 βουλευτών, η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑ και στηρίχτηκε από Νέα Αριστερά και Πλεύσης Ελευθερίας στη Βουλή, κατά της κυβέρνησης για την υπόθεση των Τεμπών.

Κατά της πρότασης δυσπιστίας ψήφισαν οι 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ο ανεξάρητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης διήρκησε περισσότερο από 40 ώρες ενώ μίλησαν συνολικά 163 ομιλητές. Συγκεκριμένα,

  • Η πρώτη συνεδρίαση άρχισε το πρωί της Τρίτης 26 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε στις τρεισήμισι τα ξημερώματα της επομένης.
  • Η δεύτερη άρχισε το πρωί της Τετάρτης 27 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε στις 3:35 τα ξημερώματα της επομένης.
  • Η τελευταία συνεδρίαση άρχισε επίσης το πρωί σήμερα Πέμπτη, και ολοκληρώθηκε με την ονομαστική ψηφοφορία, περί τις 11μμ.

Αναλυτικά, στις τρεις ημέρες της συζήτησης, μίλησαν 118 βουλευτές εκ του καταλόγου, εννιά κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, 26 υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, ένας πρώην πρωθυπουργός, οκτώ πρόεδροι κοινοβουλευτικών ομάδων, και ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τασούλας παρατήρησε επίσης, ότι πρόκειται για την πρόταση δυσπιστίας που διήρκησε χρονικά περισσότερο από κάθε άλλη.

Νωρίτερα, στην ομιλία του στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμήνυσε ότι «αν κάποιος εκδότης μεγαλοεπιχειρηματίας έχει πολιτικές βλέψεις, ας εμφανιστεί ανοιχτά στην πολιτική αρένα ο ίδιος. Όχι δια πληρεξουσίων», ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν πρόκειται να συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο».  Επίσης, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «ήρθε η ώρα να διαλυθούν οι μύθοι, νηφάλια, απέναντι σε μια κοινωνία καχύποπτη και θυμωμένη» όσον αφορά την υπόθεση των Τεμπών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments