Πολιτική

Μπρατάκος: Πρόταση δυσπιστίας με πρόσχημα αόριστα υπονοούμενα

Μπρατάκος: Πρόταση δυσπιστίας με πρόσχημα αόριστα υπονοούμενα

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΠΡΑΤΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η πρόταση δυσπιστίας ξεκινά με πρόσχημα αόριστα υπονοούμενα για δήθεν απόπειρα συγκάλυψης των ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

«Τα γεγονότα που οδήγησαν στην κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας είναι γνωστά. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρουλάκης, προσποιούμενος άγνοια και αμνησία, πάτησε, σαν έτοιμος από καιρό, σε ένα δημοσίευμα που δεν εμφάνιζε τίποτα καινούργιο, για να ανακοινώσει πρωτοβουλία για πρόταση δυσπιστίας. Κι αυτό προφανώς δεν ήταν καθόλου τυχαίο.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κασσελάκης, σε μια προσπάθεια να βγει πιο μπροστά, ζήτησε να προκηρυχθούν εκλογές και να έρθουν στη χώρα διεθνείς παρατηρητές για τον έλεγχό τους. Έθεσε για πρώτη φορά στα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης θέμα διαβλητότητας σε μελλοντικές εκλογές και -για να δικαιολογήσει την επερχόμενη κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ- έφτασε στο σημείο να διασύρει τη χώρα μας σαν τριτοκοσμική και να λειτουργεί σαν υπονομευτής του Πολιτεύματος.

Η πρόταση δυσπιστίας ξεκινά με πρόσχημα αόριστα υπονοούμενα για δήθεν απόπειρα συγκάλυψης των ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Δεν επικαλούνται, όμως, κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει έναν τέτοιο ισχυρισμό. Μπλέκουν σαν αδαείς τη βουλευτική ασυλία με το νόμο περί ευθύνης Υπουργών. Και επεκτείνονται σε αοριστολογίες για το Κράτος Δικαίου.

Ποιοι όμως εναντίον ποιων; Εκείνοι που δεν δίστασαν -όπως αποκάλυψε δικός τους Υπουργός Δικαιοσύνης- να στήσουν «παρα-υπουργεία» Δικαιοσύνης; Εκείνοι που καταδικάστηκαν αμετάκλητα για χειραγώγηση των Μέσων Ενημέρωσης; Εκείνοι που κρέμασαν στα μανταλάκια, χωρίς κανένα στοιχείο, 10 πολιτικούς αντιπάλους τους;

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και συνολικά η Κυβέρνηση δεσμευτήκαμε να συμβάλλουμε με κάθε πρόσφορο μέσο, έτσι ώστε η αλήθεια να αποκαλυφθεί ακέραια και οι ένοχοι να λογοδοτήσουν. Από την πρώτη στιγμή συγκροτήσαμε ειδική επιτροπή από εμπειρογνώμονες, η οποία σε πολύ σύντομο χρόνο παρέδωσε το πόρισμά της.

Ζητήσαμε, παράλληλα, την απόλυτη προτεραιοποίηση της υπόθεσης, ώστε να έχουμε ταχεία δίκη. Λειτουργούμε με απόλυτο σεβασμό στους συγγενείς των θυμάτων και με εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη» δηλώνει στο Liberal και τη Λίδα Μπόλα, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments