Πολιτική

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο – Κλυδωνισμοί στην κεντροαριστερά

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο – Κλυδωνισμοί στην κεντροαριστερά

Πηγή Φωτογραφίας: [368345] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Αναδίπλωση Παππά.

Ολοκληρώνεται σήμερα η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην Ολομέλεια της Βουλής, με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και την ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία το βράδυ.

Η δεύτερη ημέρα συνεδρίασης στη Βουλή ολοκληρώθηκε στις 03:35 τα ξημερώματα, ενώ στις 9 συνεχίστηκαν οι εργασίες στην Ολομέλεια, με στόχο η ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία να ξεκινήσει περί τις 8 με 9 το βράδυ και αναμένεται οι 158 βουλευτές της ΝΔ να καταψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας.

Οξεία αντιπαράθεση μετά την τοποθέτηση του πρώην υπουργού Κ. Καραμανλή

Στο «κόκκινο» βρέθηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή, κατά τη δεύτερη ημέρα συζήτησης, επί της πρότασης δυσπιστίας, μετά και την τοποθέτηση του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή. «Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ, πίσω από καμιά βουλευτική ασυλία για τα Τέμπη», είπε ο κ. Καραμανλής, ζητώντας από την αντιπολίτευση να συντάξει συγκεκριμένο κατηγορητήριο, θεσμικά στη Βουλή, και όχι στα λαϊκά δικαστήρια.

Η τοποθέτηση του πρώην υπουργού πυροδότησε την σφοδρή αντιπαράθεση του Μάκη Βορίδη με τους Νίκο Ανδρουλάκη και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Είστε όλοι στη ΝΔ υπεύθυνοι. Τα χειροκροτήματα των βουλευτών και το ύφος του κ. Καραμανλή, δείχνει ότι η ΝΔ έχει μηδενική ενσυναίσθηση, και απεριόριστη αλαζονεία», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Δεν κρύβεστε, αλλά σας κρύβουν οι δικοί σας μέσα στη Βουλή, δίνοντάς σας ασυλία στις κατηγορίες της Ευρωπαίας Εισαγγελέως, τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Είστε η επιτομή της απόλυτης χυδαιότητας, της απάντησε ο Μάκης Βορίδης, αναφερόμενος στα προσωπικά αντικείμενα θυμάτων, που κατέθεσε στη Βουλή.

Προκλητική, χαρακτήρισε την στάση Καραμανλή, το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι δεν προστατεύεται από την βουλευτική του ασυλία, αλλά από το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

«Δεν έφταιγε ο ίδιος, τόσος ήτανε», σχολιάζει με ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και τονίζει ότι το παρατεταμένο χειροκρότημα των βουλευτών της ΝΔ τους καθιστά συνυπεύθυνους και αποδεικνύει πως είναι γίγαντες στην συγκάλυψη και νάνοι στην συναίσθηση.

Τριγμοί στην κεντροαριστερά

Δεν υπήρξε προσυνεννόηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας υποστήριξε ο κ. Νίκος Παππάς σε νέες δηλώσεις του το πρωί της Πέμπτης, μετά τη χθεσινή του τοποθέτηση, από την οποία έλαβαν σαφείς αποστάσεις το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά, ενώ προκάλεσε και την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης.

Όπως είπε, μιλώντας σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για τον χρόνο πραγματοποίησης των τηλεφωνημάτων του Νίκου Ανδρουλάκη με τους επικεφαλής των άλλων κομμάτων είναι ακριβής.

«Είναι ευχής έργον που έχει γίνει αυτή η συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ (για την πρόταση δυσπιστίας). Κατά τη γνώμη μου έπρεπε να είχε ωριμάσει και πιο πριν. Αυτή τη στιγμή γίνεται μια συστηματική προσπάθεια από τη Ν.Δ. να δαιμονοποιηθεί η προσπάθεια συνεννόησης των προοδευτικών δυνάμεων. Οι προοδευτικές δυνάμεις βρέθηκαν μπροστά σε ένα αμείλικτο δίλημμα. Καμία από αυτές δεν είχε τους 50 βουλευτές για να ασκήσει το ύψιστο κοινοβουλευτικό μέσο πίεσης που είναι η πρόταση δυσπιστίας και ερχόταν από την κοινωνία ένα τεράστιο κύμα αξίωσης, διαφάνειας. Στο κείμενο που έχουμε συνυπογράψει 4 Κοινοβουλευτικές Ομάδες, δεν μιλάει μόνο για τα Τέμπη, μιλάει και για τη διαρροή στοιχείων εκλογέων», ανέφερε ο κ. Παππάς.

Ο ίδιος σημείωσε στη συνέχεια: «Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για το θέμα της κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας. Το να φτάσουμε σε αυτή τη διαδικασία είναι προϊόν ωρίμανσης και προφανώς ζυμώσεων. Δεν υπάρχει τίποτα κρυφό, μεμπτό και επιλήψιμο. Η ιδέα της πρότασης δυσπιστίας κυκλοφορούσε και πιο πριν. Είχε κάνει πρόταση και η Νέα Αριστερά με αφορμή το άρθρο 16. Άρα, δεν κατάλαβα προς τι η έκπληξη;».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments