Πολιτική

Μητσοτάκης: Δεν θα συγκυβερνήσω με φουσκωμένα πορτοφόλια και παράκεντρα

Μητσοτάκης: Δεν θα συγκυβερνήσω με φουσκωμένα πορτοφόλια και παράκεντρα

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Καμία απόπειρα συγκάλυψης δεν έγινε για την τραγωδία, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

“Αν κάποιος εκδότης μεγαλοεπιχειρηματίας έχει πολιτικές βλέψεις, ας εμφανιστεί ανοιχτά στην πολιτική αρένα ο ίδιος. Όχι δια πληρεξουσίων» δήλωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται να συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο». Προηγουμένως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «ήρθε η ώρα να διαλυθούν οι μύθοι, νηφάλια, απέναντι σε μια κοινωνία καχύποπτη και θυμωμένη», για την υπόθεση των Τεμπών”.

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού, έγινε στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης για την τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς. Αφού κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επιχείρησε να αποδομήσει τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα της Κυριακής περί «μονταζιέρας» στα Τέμπη επισημαίνοντας ότι ήταν «ένα δημοσίευμα που επανέλαβε αυτά που γνωρίζαμε εδώ και ένα χρόνο», στο τέλος της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε συγκεκαλυμμένη αναφορά στον επιχειρηματία – ιδιοκτήτη της εφημερίδας Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο. Στο τιμόνι του τόπου θα είναι αυτοί που τους ψηφίζουν οι πολλοί και όχι οι λίγοι ισχυροί. Αν κάποιος εκδότης μεγαλοεπιχειρηματίας έχει πολιτικές βλέψεις, ας εμφανιστεί ανοιχτά στην πολιτική αρένα ο ίδιος. Όχι διά πληρεξουσίων», τόνισε μεταξύ άλλων

«Το κάθε επιχειρηματικό συμφέρον μπορεί να διεκδικεί ό,τι θέλει. Ακόμα και να πέσει δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Η πολιτική οφείλει να το συγκρατεί στο ρόλο του», είπε.

«Σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω ότι δεν έγινε καμία συγκάλυψη» είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, για να προσθέσει: «Είναι στη δική σας ευχέρεια αν θα με πιστέψετε».

«Προσέρχομαι στη σημερινή συζήτηση θεωρώντας την τραγωδία των Τεμπών ένα ζήτημα πολύ μεγαλύτερο από απλή αφορμή για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Θα μιλήσω περισσότερο για την αλήθεια γύρω από αυτό το δυστύχημα. Θα είναι λιγότερες οι αναφορές μου στα πολιτικά ζητήματα. Στέκομαι με σεβασμό και ταπεινότητα απέναντι στη μνήμη των ανθρώπων που χάσαμε και στις οικογένειές τους. Μόνον αυτοί έχουν το δικαίωμα να κάνουν τη θλίψη τους διαμαρτυρία. Μπορούν και να αδικούν την Πολιτεία», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments