Ελλάδα

Σε πολύ υψηλότερα από τα κανονικά η μέση θερμοκρασία για την εποχή

Σε πολύ υψηλότερα από τα κανονικά η μέση θερμοκρασία για την εποχή

Πηγή Φωτογραφίας: Στιγμιότυπο από παραλία της Βουλιαγμένης, Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Με Ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες αλλά και αφρικανική σκόνη από το απόγευμα θα κυλήσει η σημερινή μέρα στη χώρα μας.

Με κόσμο γέμισαν σήμερα οι παραλίες, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Χαρακτηριστικά, όπως σημειώνει το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σήμερα Σάββατο καταγράφηκαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες, κυρίως στα ηπειρωτικά της χώρας. Η υψηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στον μετεωρολογικό σταθμό στη Λιβαδειά και ήταν ίση με 28.8 βαθμούς Κελσίου.

Το meteo.gr υπογραμμίζει για τις σημερινές θερμοκρασίες:

«στη Λιβαδειά είναι η υψηλότερη για Μάρτιο, από το 2009 που λειτουργεί ο σταθμός στο Λευκοχώρι είναι η υψηλότερη για Μάρτιο, από το 2009 που λειτουργεί ο σταθμός στους Μεταξάδες είναι η υψηλότερη για Μάρτιο, από το 2010 που λειτουργεί ο σταθμός». «Είναι κάτι που προφανώς μας ανησυχεί γιατί βλέπουμε ότι παγιώνεται πλέον μία αλλαγή. Οι θερμοκρασίες που είχαμε τέλος Μαρτίου, ήταν θερμοκρασίες σχεδόν ρεκόρ για την εποχή ή και ρεκόρ σε ορισμένες περιοχές», επισημαίνει ο Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος. Και προσθέτει: «Τα τελευταία χρόνια η μέση θερμοκρασία στην Ελλάδα έχει αυξηθεί κατά μέσο όρο περίπου 1,5 βαθμό και αυτή η αύξηση είναι πολλή μεγάλη για ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments