Πολιτική

Σκέρτσος: Τα fake news περί «ΝΔ και κάλυψης βιαστών» είναι αισχρά

Σκέρτσος: Τα fake news περί «ΝΔ και κάλυψης βιαστών» είναι αισχρά

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Για την αυστηροποίηση των ποινών που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία στον Ποινικό Κώδικα, έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος 

Για την αυστηροποίηση των ποινών που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία στον Ποινικό Κώδικα, έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος 

Για την αυστηροποίηση των ποινών που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία στον Ποινικό Κώδικα, έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος με αφορμή την ανάρτηση του πρωθυπουργού στο Facebook νωρίτερα το πρωί (31/3), τονίζοντας ότι πως «όσοι ασχημονούν κατά του κράτους δικαίου και σπέρνουν το σπόρο της αμφιβολίας στη δίκαιη οργή των πολιτών για υποθέσεις που μας πονάνε όλους ας σωπάσουν».

Αναλυτικά η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου στο Facebook: 

«Στη συζήτηση περί κράτους δικαίου είναι πάντα ασφαλέστερο να είμαστε επιφυλακτικοί με όσους το επικαλούνται στα λόγια και πιο προσεκτικοί με εκείνους που το υπηρετούν στην πράξη.

Με ποινικό κώδικα ΣΥΡΙΖΑ ένας καταδικασμένος για βιασμό ανηλίκου θα μπορούσε σε 8 χρόνια να έχει αποφυλακιστεί. Με το νέο ποινικό κώδικα που ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ένας καταδικασμένος για βιασμό ανηλίκου φυλακίζεται με την ανώτατη δυνατή ποινή για 25 χρόνια.

«Θα ήθελα να κάνω μία αναφορά σε κάτι που αφορά την επικαιρότητα, δηλαδή συγκεκριμένα δικαστικές υποθέσεις που έχουν συνταράξει το πανελλήνιο. Ελπίζω ότι γνωρίζετε πως τρέφω απεριόριστο σεβασμό στη θεμελιώδη Αρχή της διάκρισης των εξουσιών και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης ως πυλώνα της Πολιτείας, ως εκ τούτου αποφεύγω να κρίνω δικαστικές αποφάσεις και αυτό θα κάνω και τώρα.

Απλώς θέλω να επισημάνω κάποια πράγματα που αποδεικνύουν ποιος ενδιαφέρεται στην πράξη για το κράτος δικαίου, την παραδειγματική τιμωρία των θυτών ειδεχθών εγκλημάτων και την πραγματική προστασία των θυμάτων, αλλά και ποιοι τα επικαλούνται μόνο στα λόγια.

Με βάση τον Ποινικό Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019, στα κακουργήματα που τιμωρούνται με πρόσκαιρη κάθειρξη, μεταξύ των οποίων αυτό του βιασμού, ως ανώτατη ποινή προβλέπονταν τα 15 χρόνια με δικαίωμα υφ’ όρον απόλυσης στα 8 χρόνια. Χάρη στις αλλαγές που έκανε στον Ποινικό Κώδικα η Κυβέρνησή μας το 2021, ο βιασμός με θύμα ανήλικο τιμωρείται αποκλειστικά με ισόβια κάθειρξη.

Επιπλέον, η ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα πριν από λίγες μόλις ημέρες επέφερε αυστηροποίηση των ποινών στο σύνολο των κακουργημάτων που τιμωρούνται με πρόσκαιρη κάθειρξη και αύξησε το όριο της συνολικής ποινής που μπορεί να επιβληθεί σε όσους καταδικάζονται για περισσότερα του ενός κακουργήματα, από 20 σε 25 έτη. Με λίγα λόγια, αυτό σημαίνει ότι χάρη στις δικές μας παρεμβάσεις και αλλαγές, οι δράστες σοβαρών εγκλημάτων θα περνούν περισσότερα χρόνια στη φυλακή.

Όσοι ασχημονούν κατά του κράτους δικαίου και σπέρνουν το σπόρο της αμφιβολίας στη δίκαιη οργή των πολιτών για υποθέσεις που μας πονάνε όλους ας σωπάσουν. Και οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους για το ποιος εργάζεται για την κάθαρση και ποιος για τη συσκότιση. Ας έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Τα fake news που συνειδητά διακίνησαν πάλι κάποιοι περί «ΝΔ και κάλυψης βιαστών» με αφορμή μια εισαγγελική πρόταση είναι αισχρά. Και θα το κλείσω εδώ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments