Nέα της αγοράς

Κίνα: Σε άνοδο η μεταποιητική δραστηριότητα για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο

Κίνα: Σε άνοδο η μεταποιητική δραστηριότητα για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Η μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας αυξήθηκε τον Μάρτιο για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο, μια περαιτέρω ένδειξη ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σταθεροποιείται.

Η μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας αυξήθηκε τον Μάρτιο για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο, μια περαιτέρω ένδειξη ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σταθεροποιείται.

Η μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας αυξήθηκε τον Μάρτιο για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο, μια περαιτέρω ένδειξη ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σταθεροποιείται.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο επίσημος δείκτης υπευθύνων αγορών της μεταποιητικής βιομηχανίας αυξήθηκε στο 50,8% από 49,1% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με δήλωση του κινεζικού Εθνικού Γραφείου Στατιστικής. Αυτό ξεπέρασε την ενδιάμεση πρόβλεψη του 50,1% από οικονομολόγους σε έρευνα του Bloomberg και ήταν η καλύτερη ένδειξη από τον Μάρτιο του περασμένου έτους.

Επίσης, ο δείκτης μη μεταποιητικής δραστηριότητας ανέβηκε από τον προηγούμενο μήνα σε 53%, έναντι εκτίμησης για 51,5%. Μια ένδειξη πάνω από το 50% υποδηλώνει επέκταση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ μια τιμή κάτω από 50% υποδηλώνει συρρίκνωση.

Τα στοιχεία για τους δείκτες υπευθύνων προμηθειών PMI, είναι τα πρώτα επίσημα στοιχεία που είναι διαθέσιμα κάθε μήνα για να παρέχουν μια εικόνα της κατάστασης της κινεζικής οικονομίας. Οι μετρήσεις δείχνουν ότι η ανάκαμψη της ανάπτυξης της χώρας έχει διατηρήσει την δυναμική της μετά από ένα σταθερό ξεκίνημα στις αρχές έτους. Ενδέχεται μάλιστα να δώσουν στους αξιωματούχους που διαμορφώνουν την οικονομική πολιτική, περισσότερο χρόνο για να αξιολογήσουν τον αντίκτυπο των προηγούμενων μέτρων τόνωσης προτού λάβουν περαιτέρω μέτρα χαλάρωσης.

Ο καλύτερος από το αναμενόμενο μεταποιητικός δείκτης PMI «αντανακλά σημάδια ότι η οικονομία σταθεροποιείται» παρά τους εποχιακούς παράγοντες και τη χαμηλή βάση σύγκρισης σε σχέση με την εορταστική περίοδο για το Σεληνιακό Νέο Έτος, δήλωσε ο Bruce Pang, επικεφαλής οικονομολόγος για την Ευρύτερη Κίνα. Ο μη μεταποιητικός PMI δείχνει επίσης ότι «οι εταιρείες απολαμβάνουν σχετικά ισχυρή εμπιστοσύνη και προσδοκίες για τις μελλοντικές δραστηριότητές τους».

Η άνοδος του δείκτη PMI της μεταποίησης, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση του δείκτη PMI παραγωγής, ο οποίος αυξήθηκε στο 52,2% από 49,8% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τον οικονομολόγο του Bloomberg Intelligence, David Qu. Το νέο εύρος βιομηχανικών παραγγελιών αυξήθηκε ακόμη περισσότερο, στο 53,0% από 49,0%, παρέχοντας σαφείς ενδείξεις επιτάχυνσης της δραστηριότητας, έγραψε ο Qu σε έκθεσή του.

Η Κίνα έχει θέσει στόχο να αυξήσει το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν κατά περίπου 5% φέτος, κάτι που πολλοί οικονομολόγοι θεωρούν άπιαστο, δεδομένης της παρατεταμένης ύφεσης στον τομέα των ακινήτων και των επίμονων αποπληθωριστικών πιέσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments