Πολιτική

Άδωνις: Το ΚΚΕ δεν προτείνει συγκεκριμένες λύσεις για τη χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων

Άδωνις: Το ΚΚΕ δεν προτείνει συγκεκριμένες λύσεις για τη χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων

Πηγή Φωτογραφίας: Δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου "Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου - Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων", Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις: Η κατάσταση στο Αγία Σοφία δεν είναι τόσο τραγική όσο την παρουσιάζει το ΚΚΕ

Στην ασάφεια και την απροσδιοριστία του ΚΚΕ ως προς τον τρόπο χρηματοδότησης των δημοσίων νοσοκομείων αναφέρθηκε προ ολίγου, από το βήμα της Βουλής, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Λάρισας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κ. Γεωργίου Λαμπρούλη με θέμα «Σε κίνδυνο η ποιότητα ζωής, η ίδια η ζωή των παιδιών/ενηλίκων με μεσογειακή αναιμία εξ αιτίας της υπομετάγγισης, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε αρχικά πως «στην Ελλάδα ισχύει αυτό που αναφέρεται στην επιστημονική βιβλιογραφία ως «ελληνικό παράδοξο». Αυτό το παράδοξο σημαίνει ότι, ενώ στην Ελλάδα είμαστε πρώτοι στην αιμοδοσία, παρόλα αυτά υποχρεωνόμαστε να φέρνουμε αίμα από άλλες χώρες».

Σύμφωνα με τον Άδωνι, «η λύση που δίνει το ΚΚΕ για τα δημόσια νοσοκομεία είναι να αυξήσουμε τη χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας, των δημοσίων νοσοκομείων. Ο επίσημος προϋπολογισμός των δημοσίων νοσοκομείων είναι 100% από ό,τι πριν από μια δεκαετία, όταν ήμουν και πάλι στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να μας πει το ΚΚΕ από πού θα βρούμε πρόσθετα ποσά για τα δημόσια νοσοκομεία».

Επιπλέον, «στο νοσοκομείο Αγία Σοφία, το ποσοστό κάλυψης οργανικών θέσεων ιατρικού προσωπικού στις δύο παιδιατρικές κλινικές είναι κατά 126% επάνω από το προβλεπόμενο επίπεδο και το αντίστοιχο ποσοστό για το νοσηλευτικό προσωπικό είναι κατά 73% επάνω. Άρα, τα πράγματα δεν είναι βέβαια ιδεώδη, αλλά, σίγουρα, δεν είναι τόσο τραγικά όπως τα παρουσιάζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας», συμπέρανε ο υπουργός Υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments