Πολιτική

Πέτσας: Η κα. Ακρίτα, ως «θηλυκός Πολάκης», θύμισε το κακό τοξικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ [vid]

Πέτσας: Η κα. Ακρίτα, ως «θηλυκός Πολάκης», θύμισε το κακό τοξικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΕΤΣΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Πέτσας: Ο Πρωθυπουργός έχει δίκιο! Να αφήσουμε την τοξικότητα και τις οικογένειες έξω από την πολιτική αντιπαράθεση - Ο Κασσελάκης έχει πρωτοφανή άγνοια του Συντάγματος

​Τις μεθόδους και το ύφος του Παύλου Πολάκη φαίνεται να ακολουθεί η κ. Έλενα Ακρίτα, σύμφωνα με τον κ. Στέλιο Πέτσα, ο οποίος καταλογίζει, επίσης, στον κ. Στέφανο Κασσελάκη πρωτοφανή άγνοια των συνταγματικών διατάξεων.

​Ιδιαίτερα, παραχωρώντας συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε, αναφερόμενοw στο εάν η Νέα Δημοκρατία θα δεχθεί το κατηγορητήριο του κ. Στέφανου Κασσελάκη για τον κ. Κώστα Καραμανλή:​«Μου έκανε τρομερή εντύπωση η στάση του κ. Κασσελάκη σε δύο επίπεδα. Πρώτον, αγνοεί το Σύνταγμα ο κ. Κασσελάκης; Είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν μπορεί να έχει άγνοια για το άρθρο 86 παρ. 1 και 3 του Συντάγματος. Οποιαδήποτε ποινική δίωξη γίνεται από τη Βουλή. Τι απαιτείται; Να υπάρξει ένα συγκεκριμένο κατηγορητήριο. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πως έχει ένα κατηγορητήριο. Με τριάντα υπογραφές, το καταθέτει στη Βουλή και αρχίζει η διαδικασία να συζητηθεί. Αν το κατηγορητήριο υπερψηφιστεί, θα συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή».

«Αν λοιπόν το κατηγορητήριο είναι τόσο «δεμένο» όπως λέει ο κ. Κασσελάκης, το δεύτερο που μου προξενεί εντύπωση είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το κατέθεσε στο Πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής λίγες μέρες πριν; Εμείς έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι υπάρχει σε εξέλιξη η προσπάθεια που κάνει ο εφέτης ανακριτής της Λάρισας να ολοκληρώσει τη δικογραφία. Όταν ολοκληρωθεί η δικογραφία, όπως προβλέπει το άρθρο 86 παρ. 2 του Συντάγματος, αν σκοντάψει σε πολιτικά πρόσωπα, θα το στείλει στη Βουλή, ώστε η Βουλή να ξανατοποθετηθεί. Όμως, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ νοιώθει πως όλο το «χαρτί» το πήρε ο κ. Ανδρουλάκης με την πρόταση δυσπιστίας και με την παράσταση που έκανε χθες στον Άρειο Πάγο, προσπαθεί να κάνει μια επικοινωνιακή ρελάνς, που όμως τον εκθέτει, γιατί δείχνει άγνοια του Συντάγματος. Εμείς δεν φοβόμαστε και δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι. Όταν ολοκληρωθεί η έρευνα από τον εφέτη ανακριτή, εδώ είμαστε. Όμως, αυτό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι να συντηρεί το θέμα, προσπαθώντας να κάνει μια επικοινωνιακή ρελάνς – αυτή είναι η ουσία. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ νοιώθει να πλήττεται επειδή ο κ. Ανδρουλάκης πήρε ένα επικοινωνιακό προβάδισμα. H εξεταστική επιτροπή έχει δει τι λέει ο κ. Τσαλίδης ή ο κ. Γενιδούνιας και έχουν απαντηθεί αυτά τα θέματα πολλές φορές.

​Ερωτηθείς, στη συνέχεια, για την επίθεση που δέχθηκε η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι από την κ. Έλενα Ακρίτα, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος απάντησε: «Θέλω να κάνω δυο σχόλια. Πρώτον πίστευα πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε διδαχθεί κάτι από την εκλογική του συντριβή τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2023 και θα άφηνε πίσω αυτή την τοξικότητα. Δυστυχώς, βγαίνει η κυρία Ακρίτα χθες, σαν ένας «θηλυκός Πολάκης», να μας θυμίσει σε όλους το κακό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά τα ζητήματα. Πιστεύω πως ο πρωθυπουργός έχει απόλυτο δίκιο. Πρέπει να αφήσουμε έξω την τοξικότητα και τις οικογένειες από την πολιτική αντιπαράθεση.​ 

Η κυβέρνηση έδειξε σπουδή για να προχωρήσει γρήγορα η διαλεύκανση της υπόθεσης των Τεμπών και να μπορέσει η δικαιοσύνη να έχει όσα εργαλεία πρέπει να έχει στη διάθεσή της για να προχωρήσει γρήγορα. Απόδειξη η σύγκριση ανάμεσα στην τραγωδία των Τεμπών με την τραγωδία στο Μάτι. Έξι χρόνια χρειάστηκαν για να αρχίσει η δίκη για την τραγωδία στο Μάτι, ενώ η υπόθεση για τα Τέμπη προχωρά πάρα πολύ γρήγορα και πιστεύουμε πως μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί όλη αυτή η διαδικασία και της δικογραφίας και να βρει και τα επόμενα βήματά της. Και αφού η κυρία Ακρίτα επέλεξε να πάει σε αυτό το πεδίο, και να μιλάει για παράδειγμα για το πόθεν έσχες της συζύγου του Πρωθυπουργού, θα περίμενα να πει για τον αρχηγό της. Καθώς φαίνεται να έχει παραβιάσει νόμο του ΣΥΡΙΖΑ του 2016, όντας μέτοχος σε αλλοδαπή εταιρεία, και επίσης υπάρχει το ζήτημα του πόθεν έσχες. Θα περίμενα λοιπόν από την κυρία Ακρίτα να τοποθετηθεί για τον αρχηγό της», είπε ο κύριος Στέλιος Πέτσας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments