Πολιτική

Μητσοτάκης σε φαρμακοβιομηχάνους: Η Ελλάδα έχει στόχο και προτεραιότητα την καινοτομία

Μητσοτάκης σε φαρμακοβιομηχάνους: Η Ελλάδα έχει στόχο και προτεραιότητα την καινοτομία

Πηγή Φωτογραφίας: Συνάντηση με τους επικεφαλής εταιρειών και ενώσεων μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων (IFPMA), Τετάρτη 3 Απριλίου 2024. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Προσπαθούμε να στηρίζουμε την καινοτομία και τις εταιρείες για την ανακάλυψη νέων φαρμάκων», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

«Προσπαθούμε να στηρίζουμε την καινοτομία και τις εταιρείες για την ανακάλυψη νέων φαρμάκων», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στους επικεφαλής εταιρειών και ενώσεων μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων (IFPMA) στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Να σας καλωσορίσω σε αυτή τη συνάντηση εργασίας θεωρώ πολύ σημαντική πρωτοβουλία αυτή και πιστεύω πως μιλώ εξ ονόματος όλων. Ζούμε σε ένα αρκετά περίπλοκο περιβάλλον. Κάποιες φορές αισθανόμαστε ότι πρέπει να τετραγωνίσουμε τον κύκλο στην προσπάθεια παροχής στους πολίτες μας σε καινοτόμα φάρμακα αλλά και σε γενόσημα στην καλύτερη δυνατή τιμή, διασφαλίζοντας ότι προστατεύουμε τους πολίτες μας από διακοπές στην εφοδιαστική αλυσίδα ενώ προσπαθούμε να στηρίζουμε την καινοτομία και τις εταιρείες για την ανακάλυψη νέων φαρμάκων.

Είχα την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για το πώς θα συνεργαστούμε για την καινοτομία στην Ελλάδα όπου δίνουμε έμφαση. Άλμπερτ, σε καλωσορίζω και σε ευχαριστώ», είπε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Άλμπερτ Μπουρλά.

Με τη σειρά του, ο κ. Μπουρλά τόνισε πως «πάνω από 250 δισ. δολάρια έχουν επενδυθεί από τις φαρμακοβιομηχανίες. Πριν από χρόνια η διαφορά μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης στις επενδύσεις ήταν 2 δισ και τώρα είναι στα 50 δισ και είναι μια χαμένη ευκαιρία για την Ευρώπη.

Ένας από τους λόγους που επιλέξαμε την Ελλάδα είναι γιατί στηρίζει την καινοτομία. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι μια από τις χώρες που έχει λάβει ξεκάθαρη θέση για την προώθηση της καινοτομίας και με την παρουσία μας δηλώνουμε πόσο ικανοποιημένοι είμαστε και πόσο θέλουμε να συνεργαστούμε. Η Ελλάδα δεν είναι στις πρώτες θέσεις αλλά είναι σημαντικό για εμάς οι φιλικές πολιτικές στη φαρμακοβιομηχανία, όπως σε άλλες βιομηχανίες, αλλά στη δική μας περίπτωση είναι πολύ σημαντικό οι επενδύσεις να προστατευθούν και τα τελευταία χρόνια έγιναν πολλές επιθέσεις. Συναντηθήκαμε με πολλούς επικεφαλής κρατών για το θέμα και η Ελλάδα είναι πολύ ενεργή στην καινοτομία».

«Η φωνή της Ελλάδα τυγχάνει σεβασμού και εκτίμησης πλέον μετά τη σκοτεινή περίοδο της ύφεσης, καταλαβαίνω πως όλοι θέλουμε να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες για την καινοτομία. Χάνουμε στον τομέα της ανταγωνιστικότητα στην Ευρώπη και θέλουμε να βελτιωθεί αυτό, οπότε θα πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Σε ό,τι με αφορά είναι ζητήματα που είναι στο επίκεντρο της ατζέντας», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments