Πολιτική

Παρέμβαση Ανδρουλάκη στη Βουλή για την έφοδο αστυνομικών στον ΟΣΕ

Παρέμβαση Ανδρουλάκη στη Βουλή για την έφοδο αστυνομικών στον ΟΣΕ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έσπευσε να σχολιάσει τις αναφορές μέσων ενημέρωσης για αιφνιδιαστική έρευνα αστυνομικών, παρουσία εισαγγελά, στα γραφεία των ελληνικών σιδηροδρόμων, 13 μήνες μετά την τραγωδία των Τεμπών. Ακολούθησε και ανάρτηση του Κασσελάκη

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έσπευσε να σχολιάσει τις αναφορές μέσων ενημέρωσης για αιφνιδιαστική έρευνα αστυνομικών, παρουσία εισαγγελά, στα γραφεία των ελληνικών σιδηροδρόμων, 13 μήνες μετά την τραγωδία των Τεμπών. Ακολούθησε και ανάρτηση του Κασσελάκη

Την αντίδραση του Νίκου Ανδρουλάκη, προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με παρέμβαση στη Βουλή, προκάλεσαν, το μεσημέρι της Τετάρτης, δημοσιεύματα ότι την Τρίτη αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο, παρουσία εισαγγελέα, στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου, στον σταθμό Λαρίσης και στο Συγκοινωνιακό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ).

Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, σε ρεπορτάζ που βασίστηκε σε δημοσίευμα της «Ελευθερίας», εφημερίδας της Λάρισας, της εφόδου των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ στα κεντρικά του ΟΣΕ προηγήθηκε εντολή του εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη, ο οποίος διενεργεί τη δικαστική έρευνα για την τραγωδία στα Τέμπη. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας κατασχέθηκαν σκληροί δίσκοι με τα πρωτότυπα ηχητικά που σχετίζονται με τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών. 

Με αφορμή αυτές τις αναφορές στα ΜΜΕ για την έφοδο των αστυνομικών στον ΟΣΕ, ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε να πάρει τον λόγο την Τετάρτη στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη έρευνα ακολούθησε την αναφορά που κατέθεσε ο ίδιος στον Αρειο Πάγο για τα ηχητικά της μοιραίας βραδιάς και μετά τους πολυσυζητημένους ισχυρισμούς του «Βήματος της Κυριακής» περί «μονταζιέρας στα Τέμπη».

«Ακούσαμε τον Πρωθυπουργό να καταγγέλλει την τοξικότητα στην πολιτική ζωή του τόπου. Το κάνει αυτό ο ανθρώπος που πρωταγωνιστεί της τοξικότητας όταν βλέπουμε συνέχεια το τρίπτυχο διαφθορά-συγκάλυψη-ατιμωρησία. Οταν βλέπουμε στελέχη του πυρήνα του Μαξίμου να εμπλέκονται σε κορυφαία σκάνδαλα που δηλητηριάζουν τη δημόσια ζωή και, αντί να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη, να βρίσκονται στο απυρόβλητο. Πρωταγωνιστής της τοξικότητας είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Εμείς απαντάμε με την αγωνία και την προσπάθειά μας. Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα με τις συνεχιζόμενες θεσμικές μας πρωτοβουλίες», είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, για να συμπληρώσει: «Ενώ επί έναν χρόνο η Δικαιοσύνη δεν είχε κάνει τίποτα, μαθαίνουμε σήμερα ότι χθες ο εφέτης ανακριτής Σωτήρης Μπακαΐμης, με εντολή του, έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί έφοδος στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου και να κατασχεθούν σκληροί δίσκοι με τα πρωτότυπα ηχητικά που σχετίζονται με την τραγωδία των Τεμπών. Πρέπει να καταλάβει ο πρωθυπουργός ότι εμείς ερχόμαστε στη Βουλή για να απαντήσουμε σε ένα κοινωνικό αίτημα. Στη δίψα του ελληνικού λάου για δικαιοσύνη και διαφάνεια», είπε. 

Στον κ. Ανδρουλάκη απάντησε ο Θάνος Πλεύρης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κατηγορώντας τον κ. Ανδρουλάκη ότι προσβάλλει τη Δικαιοσύνη όταν ισχυρίζεται ότι ο εισαγγελέας κινητοποιήθηκε μετά την παρέμβασή του στον Αρειο Πάγο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments