Πολιτική

Άδωνις: Απολύτως ψευδές το δημοσίευμα της Αυγής για το «Αλεξάνδρα»

Άδωνις: Απολύτως ψευδές το δημοσίευμα της Αυγής για το «Αλεξάνδρα»

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΔΩΝΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν παιχνίδια σε βάρος του ΕΣΥ

Την άμεση και αποστομωτική απάντηση του υπουργείου Υγείας έλαβε το σημερινό δημοσίευμα της «Αυγής» περί δήθεν διακοπής λειτουργίας της Μονάδας Βραχυθεραπείας του Γ.Ν. Α. «Αλεξάνδρας».

Συγκεκριμένα, με αφορμή το  δημοσίευμα της εφημερίδας «ΑΥΓΗ» με τίτλο «Κλείνουν τη μοναδική δημόσια Μονάδα Βραχυθεραπείας για καρκινοπαθείς γυναίκες» στο Γ.Ν.Α. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ», επισημαίνονται τα εξής:

-Η λειτουργία της Μονάδα Βραχυθεραπείας διεκόπη προσωρινά λόγω μη περαιτέρω τεχνικής υποστήριξης στο μηχάνημα που είναι “end of life”

-Δεν υπάρχει καμία διακοπή στην θεραπεία των ασθενών καθώς άμεσα προγραμματίστηκε και εξασφαλίστηκε η συνέχιση της θεραπείας τους στην αντίστοιχη Μονάδα του ΓΑΟΝΑ «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», μέχρι την ολοκλήρωση εγκατάστασης νέου μηχανήματος

-Σημειώνεται ότι καθ’ όλο το έτος  2023 το σύνολο των ασθενών που υπεβλήθησαν σε ενδοκοιλοτική βραχυθεραπεία είναι 129 και το σύνολο των εφαρμογών 374. Για το χρονικό διάστημα από 1/1/2024 έως και σήμερα 4/4/2024 το σύνολο των ασθενών που υπεβλήθησαν σε ενδοκοιλοτική βραχυθεραπεία είναι 29 και το σύνολο των εφαρμογών 91. Ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται σήμερα 4/4/2024 σε διαδικασία θεραπείας είναι μια (1), με ολοκλήρωση των θεραπειών της αύριο 5/4/2024. Ο αριθμός των ασθενών που τελούν σε αναμονή είναι μηδενικός, καθώς έχουν ήδη παραπεμφθεί στα λοιπά Νοσοκομεία που διενεργούν βραχυθεραπείες (ΓΑΟΝΑ «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ)

-Η υποβολή αιτήματος για την προμήθεια του νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας κατατέθηκε εντός χρονοδιαγράμματος και χωρίς καμία καθυστέρηση.

Βάσει των όσων αναφέρθηκαν, το συγκεκριμένο δημοσίευμα όχι μόνο δεν είναι αληθές, αλλά είναι τελείως παραπλανητικό και προκαλεί σύγχυση στους συμπολίτες μας που χρήζουν της συγκεκριμένης θεραπείας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει παιχνίδια σε βάρος του ΕΣΥ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments