Πολιτική

Μηνύματα για ακρίβεια και Τέμπη στέλνει η κοινή γνώμη στην κυβέρνηση

Μηνύματα για ακρίβεια και Τέμπη στέλνει η κοινή γνώμη στην κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 / ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ / ΛΑΜΙΑ (ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Η κοινή γνώμη ζητεί την περαιτέρω διαλεύκανση των αιτιών, που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών.

Τα κομμάτια ενός αντικειμενικά δύσκολου παζλ που να αναπαριστά τις προτεραιότητες της κοινής γνώμης επιχειρεί να συνθέσει η κυβέρνηση αφουγκραζόμενη τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και μελετώντας το «εργαλείο» των δημοσκοπήσεων.

Η εν ψυχρώ δολοφονία της 28χρονης μπροστά από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων εκτός του ότι έχει συγκλονίσει την κοινωνία, έχει για μία ακόμα φορά κλονίσει το αίσθημα των πολιτών για το κρίσιμο θέμα της ασφάλειας και έχει αναδείξει τα ολέθρια κενά του κράτους.

Την ίδια στιγμή, η αντίδραση της κυβέρνησης στην τραγωδία των Τεμπών γεννά προβληματισμούς και ανησυχίες: οι απαντήσεις των πολιτών στη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse είναι ενδεικτικές της διάθεσης της κοινωνίας, με το 61% των πολιτών να απαντά θετικά και μόνο το 28% αρνητικά στο ερώτημα αν είναι υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής. Μάλιστα, σύμφωνα με την “χαρτογράφηση” των ψηφοφόρων, τρεις στους τέσσερις από όσους προτίθενται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ, όπως και το 30% όσων δήλωσαν πως θα είναι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Σε αυτή τη δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να προηγείται, με 18 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά από την αξιωματική αντιπολίτευση. Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται ελαφρώς χαμηλότερα με 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται και πάλι στη δεύτερη θέση με 15% και το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση με 12,5%, όπως και η Βουλή. Η Ελληνική Λύση συνεχίζει την ανοδική της πορεία με 9%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 8,5%, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5% και οι Σπαρτιάτες και η Νέα Αριστερά με 3%. Το Δημοκρατικό Κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου συγκεντρώνει 1,8% των προτιμήσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός (34%) παρά τις προσωπικές επιθέσεις που έχει δεχθεί ο ίδιος και η οικογένειά του με βασικό αντίπαλο τον Κανέναν (23%). Αυτό μάλιστα που τόνιζαν με έμφαση από την κυβέρνηση είναι ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που πρωτοστάτησε στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης δεν κέρδισε τίποτα σε δημοφιλία και, όπως και το κόμμα του, ο ίδιος βρίσκεται στην τρίτη θέση πίσω από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments