Πολιτική

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 33% η ΝΔ, εδραιώνεται 2ος ΣΥΡΙΖΑ, «ανοίγει» τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 33% η ΝΔ, εδραιώνεται 2ος ΣΥΡΙΖΑ, «ανοίγει» τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ
Σταθερά πρώτη η Νέα Δημοκρατία

Σταθερά πρώτη η Νέα Δημοκρατία, εδραιώνεται στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ, «ανοίγοντας» τη διαφορά του από το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ και καθώς η αντίστροφη μέτρηση για τις ευρωεκλογές έχει ήδη αρχίσει.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15%, το ΠΑΣΟΚ 12,5% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 9%, το ΚΚΕ με 8,5%, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5% και οι Σπαρτιάτες και η Νέα Αριστερά με 3%. Οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου μετρήθηκαν στο 1,8%.

Αρνητική η πλειοψηφία για πρόωρες εκλογές

Αρνητική στο ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών, που έφερε ως αίτημα ο Στέφανος Κασσελάκης, εμφανίζεται η πλειοψηφία των πολιτών.

Ειδικότερα, το 51% δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές, το 35% είναι θετικό ως προς τη διεξαγωγή τους, ενώ το 14% απέφυγε να απαντήσει.

Δημοσκόπηση Pulse -Κατανομή αναποφάσιστων

Στην σενάριο κατανομής αναποφάσιστων, η Pulse δίνει 33% στη ΝΔ, (σχεδόν όσο είχε πάρει στις εκλογές του 2019) και προβάδισμα 18 ποσοστιαίων μονάδων. Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 15%, το ΠΑΣΟΚ στο 12,5%, η Ελληνική Λύση ακολουθεί με 9%, το ΚΚΕ με 8,5%/ Εντός Βουλής είναι η Νίκη και η Πλεύση με 3,5% και ακριβώς στο όριο η Νέα Αριστερά με 3%, όσο και οι Σπαρτιάτες. Το Μέρα25 κινείται στο 2,5%, ενώ η Φωνή Λογικής (Αφρ. Λατινοπούλου) και οι Δημοκράτες του Α. Λοβέρδου κινούνται στο 1,8%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται μακράν καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 34%. Ακολουθεί 22 μονάδες πίσω, ο Στέφανος Κασσελάκης με ποσοστό 12% αν και «τσιμπά» δύο μονάδες από την προηγούμενη έρευνα. Τρίτος ο Ν. Ανδρουλάκης που παραμένει σταθερός στο 8%.

Δημοσκόπηση Pulse: Απορρίπτει το 51% την πρόταση Κασσελάκη για πρόωρες εκλογές

Η πρόταση του Στ. Κασσελάκη για πρόωρες εκλογές, δεν βρίσκει σύμφωνους τους πολίτες, οι οποίοι σε ποσοστό 51% την αντιμετωπίζουν αρνητικά και μάλλον αρνητικά, έναντι 35% που την βλέπει θετικά και μάλλον θετικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments