Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ανατροπή στο ντέρμπι της δεύτερης θέσης

ΣΥΡΙΖΑ: Ανατροπή στο ντέρμπι της δεύτερης θέσης

Πηγή Φωτογραφίας: [364805] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο ΣΥΡΙΖΑ "γκρεμίζει" το ΠΑΣΟΚ από τη δεύτερη θέση.
Τα βλέμματα της δημοσκόπησης της Pulse στράφηκαν για άλλη μια φορά στη σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση. Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως η «κανονικότητα αποκαθίσταται» και το κόμμα τους δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα να τερματίσει πίσω από τη Νέα Δημοκρατία. Μιλούν, μάλιστα για «ανατροπή», όπως την περιέγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης στο δελτίο ειδήσεων ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού. Στη Χαριλάου Τρικούπη θυμίζουν πως και το καλοκαίρι οι δημοσκοπήσεις τους είχαν υποεκτιμήσει και σε κάθε περίπτωση δεν πιστεύουν πως το παιχνίδι έχει τελειώσει. Στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία αποτυπώνεται στο 33%, ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 15% και το ΠΑΣΟΚ με 12,5%. Η άνοδος της Ελληνικής Λύσης (9%) αποτελεί ένα από τα σημαντικά ευρήματα δείχνοντας την πίεση που δέχεται το κυβερνών κόμμα από τα δεξιά του. Ακολουθούν ΚΚΕ 8,5%, Σπαρτιάτες 3%, Νίκη 3,5%, Πλεύση Ελευθερίας 3,5%, Νέα Αριστερά 3%.

Δύο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ προσπαθούν ακόμη να βρουν σε ποια “δεξαμενή” θα πρέπει να μπουν για να αυξήσουν την εκλογική απήχησή τους. Οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι είναι ένα ανομοιογενές ακροατήριο που έχει επιλέξει τον “καναπέ” αντί της κάλπης για διάφορους λόγους. Είναι ψηφοφόροι που θέλουν να στείλουν μήνυμα διαμαρτυρίας κατά της Νέας Δημοκρατίας και ψηφοφόροι που είναι αποφασισμένοι να αντιταχθούν στη Νέα Δημοκρατία.

Από τον Σεπτέμβριο, η ανάδειξη του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει σημαντικά αυτούς που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο νέος πρόεδρος είναι σε θέση να εξυπηρετεί διαφορετικά ακροατήρια, συχνά “σπάζοντας” τα αριστερά στεγανά. Οι εναλλακτικά σκεπτόμενοι και οι νέοι που μέχρι πρόσφατα είχαν μια απέχθεια προς την εξουσία έχουν αναπτύξει μια νέα αντίληψη για τον Κασσελάκη και μιλούν μια διαφορετική γλώσσα. Σε αυτό έχουν συμβάλει σημαντικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία ο ίδιος και η ομάδα του χειρίζονται άριστα. Σε αυτό έχουν συμβάλλει σημαντικά και τα social media τα οποία χειρίζεται με την ομάδα του άριστα. Είχε θεωρηθεί, άλλωστε πολύ επιτυχημένη η ανάλογη καμπάνια που είχε κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις διπλές κάλπες του καλοκαιριού με το TikTok και το Instagram να παίρνουν «φωτιά». Αυτό δεν σημαίνει πως η συσπείρωση του κόσμου που εμπιστεύθηκε το κόμμα το 2012 δεν είναι το ζητούμενο. Το μεγάλο στοίχημα του Νίκου Ανδρουλάκη είναι να χρησιμοποιήσει τις πρωτοβουλίες που πήρε στη Βουλή για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη για να συσπειρώσει τις δυνάμεις της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, καθώς το ΠΑΣΟΚ “γειτνιάζει” με τη Νέα Δημοκρατία, το κέντρο ανήκει παραδοσιακά στο ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ θέλει να το ανοίξει και θέλει να είναι μέρος του. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ένα στοίχημα για την Κουμουνδούρου. Απλώς φαίνεται ευνοϊκό για την Χαριλάου Τρικούπη, η οποία εμφανιζόταν στη δεύτερη θέση των δημοσκοπήσεων. Είναι σημαντικό ότι η 9η Ιουνίου δεν είναι εθνικές εκλογές, οπότε δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να “σταυρωθεί” το ΠΑΣΟΚ στο όνομα της πολιτικής σταθερότητας. Κάποιοι ψηφοφόροι που δεν έχουν περάσει ποτέ τις πύλες της Κουμουνδούρου είναι πολύ πιθανό να κατευθυνθούν προς το “πράσινο στρατόπεδο”, αρκεί να τους ενδιαφέρει η προσπάθειά τους την επόμενη προεκλογική περίοδο. Ο Νίκος Ανδρουλάκης πάντως, όπως και ο Στέφανος Κασσελάκης έχουν περάσει πλέον στην αντιπολίτευση του «σκληρού ροκ» σφυροκοπώντας αδιάκοπα την κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments