Ελλάδα

Tον Ιούνιο το grand opening του Πύργου Πειραιά

Tον Ιούνιο το grand opening του Πύργου Πειραιά

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Ήδη στον Πύργο τους τελευταίους μήνες γίνεται σταδιακά η παράδοση των χώρων στους νέους μισθωτές.

Τον Ιούνιο αναμένεται να γίνει το grand opening του Πύργου Πειραιά. Όπως δήλωσε ο Διευθύνων σύμβουλος της Dimand Δ. Ανδριόπουλος, όλοι οι χώροι θα έχουν μισθωθεί πλήρως και θα έχουν παραδοθεί στους χρήστες, εντός του προσεχούς Ιουνίου.

Ήδη στον Πύργο τους τελευταίους μήνες γίνεται σταδιακά η παράδοση των χώρων στους νέους μισθωτές.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα έγιναν επί της ουσίας τα ανεπίσημα “εγκαίνια” έναρξης λειτουργίας του με την έναρξη του νέου μεγάλου καταστήματος, επιφάνειας σχεδόν 1.200 τ.μ., του βρετανικού κολοσσού ένδυσης JD Sports Fashion Plc.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο Μάιο αναμένεται η “άφιξη” του μεγαλύτερου καταστήματος στην Ελλάδα του ομίλου Inditex (Zara, Zara Home), ενώ θα ακολουθήσουν οι μισθωτές στους χώρους άθλησης, food & beverage και το φαρμακείο (στις αρχές Ιουνίου).

Να σημειωθεί ότι έχει ήδη εγκατασταθεί (από τον 9ο μέχρι το 14ο όροφο), η Dialectica, η ελληνική start up στον τομέα της τεχνολογίας, ενώ εντός Απριλίου αναμένεται και η παράδοση του 22ου ορόφου του Πύργου στην Anti Pollution, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην παροχή λιμενικών εγκαταστάσεων και διαχείρισης απορριμμάτων στη Μεσόγειο, μέλος του Ομίλου V Group του Βύρωνα Βασιλειάδη.

Ο Πύργος Πειραιά έχει συνολικό ύψος 88 μέτρα, εμβαδόν 34.623 τ.μ., 22 ορόφους και 492 σκαλιά από το ισόγειο μέχρι την κορυφή. Είναι το δεύτερο πιο ψηλό κτίριο της Ελλάδας, μετά τον Πύργο των Αθηνών, και ανακατασκευάζεται με τις υψηλότερες προδιαγραφές. Σημειώνεται πως θα είναι ο πρώτος ψηφιακός και βιοκλιματικός ουρανοξύστης της χώρας που θα λάβει την ανώτατη πιστοποίηση Platinum, κατά το διεθνές πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης LEED (Leadership in Energy and Environmental Design), αλλά και WELL (WELL Building Standard) που επικεντρώνεται στην υγεία, ευεξία και παραγωγικότητα των χρηστών του κτιρίου. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Piraeus Tower Α.Ε., μια κοινοπραξία της DIMAND με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και την Prodea Investments, μετά την υπογραφή της 99ετούς σύμβασης παραχώρησης με τον Δήμο Πειραιά. Η Prodea συμμετέχει με 30%, ενώ το υπόλοιπο 70% ελέγχεται από το σχήμα των DIMAND-EBRD, που έχουν συνάψει στρατηγική συνεργασία για την ανάπτυξη επενδύσεων πράσινου χαρακτήρα.

Πηγή: capital.gr//Ελένη Μπότα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments