Πολιτική

Μπακόλας: Ο Μητσοτάκης είναι ο άνθρωπος που νίκησε το λαϊκισμό στην Ελλάδα

Μπακόλας: Ο Μητσοτάκης είναι ο άνθρωπος που νίκησε το λαϊκισμό στην Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ//Αναφέρθηκε στις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Ευρώπη και σημείωσε: «Αυτής της προσπάθειας ηγήθηκαν πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα που έλκουν την καταγωγή τους από τη μεγάλη και περήφανη οικογένεια της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς

Αναφέρθηκε στις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Ευρώπη και σημείωσε: «Αυτής της προσπάθειας ηγήθηκαν πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα που έλκουν την καταγωγή τους από τη μεγάλη και περήφανη οικογένεια της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς

«Δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία ότι η Νέα Δημοκρατία υπήρξε, καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της 50ετίας, η “άγκυρα της πολιτικής σταθερότητας” της Μεταπολίτευσης, της πλέον επιτυχημένης περιόδου οικονομικής και κοινωνικής ευμάρειας του σύγχρονου ελληνικού κράτους» τόνισε ο γενικός γραμματεάς του ΕΛΚ Θανάσης Μπακόλας.

«Όλοι επίσης αναγνωρίζουν ότι εντός της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας από τους ισχυρότερους πολιτικούς άνδρες σήμερα στην Ευρώπη, ο άνθρωπος που νίκησε το λαϊκισμό στην Ελλάδα, επανέφερε τη χώρα μας στο δρόμο του εκσυγχρονισμού και της οικονομικής ανάπτυξης και παράλληλα θωράκισε την εθνική άμυνα και ασφάλειά της, με όχημα το τρίπτυχο “δημοσιονομική υπευθυνότητα – κοινωνικός φιλελευθερισμός – σύγχρονος πατριωτισμός”» πρόσθεσε.

 Αναφέρθηκε στις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Ευρώπη και σημείωσε: «Αυτής της προσπάθειας ηγήθηκαν πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα που έλκουν την καταγωγή τους από τη μεγάλη και περήφανη οικογένεια της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς. Ουδείς μπορεί, εκτιμώ, να αμφισβητήσει κατ’ ελάχιστον ότι η ηγεσία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συνέβαλε καθοριστικά ώστε να διαμορφωθεί αρραγές μέτωπο σε όλα όσα προανέφερα.

Η παρουσία της Ούρσουλα στη θέση αυτή βάδισε στα χνάρια των επίσης προερχόμενων από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα προκατόχων της, προσφέροντας στιβαρή ηγεσία σε δύσκολους καιρούς για την Ένωση. Προσέφερε ρεαλισμό και όραμα, αποτελεσματικότητα και προοπτική».

«Αυτή η συνταγή δεν θα μπορούσε να πετύχει αν δεν συνδυαζόταν με τις ισχυρές προσωπικότητες της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς που ηγούνται σε πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ. ‘Ανθρωποι όπως ο πρόεδρός μας και πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κινήθηκαν με σύνεση και αποφασιστικότητα, λαμβάνοντας δύσκολες, επίπονες, πλην αναγκαίες αποφάσεις.

Η σχέση που καλλιέργησαν μεταξύ τους πολιτικοί όπως η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης όλα αυτά τα χρόνια των συνεχών και βαθιών πολυκρίσεων συνιστούν το παράδειγμα μίας ηγεσίας με πραγματισμό, που οικοδομεί συναινέσεις, αντιστέκεται στο λαϊκισμό και είναι αποτελεσματική για τους πολίτες» συμπλήρωσε.

 Επίσης, ο κ. Μπακόλας ανέφερε: «Ο πόλεμος κατά του λαϊκισμού δεν έχει οριστικά κερδηθεί. Η ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά έχει όμως διατρανώσει ότι ομνύει στη μάχη εναντίον του και επιμένει να ηγείται από το Κέντρο και όχι από τα άκρα, όπως πολλοί εκ των αντιπάλων μας, στους κόλπους των Σοσιαλιστών ή των Φιλελευθέρων, εύκολα και άκοπα μας κατηγορούν, πνιγμένοι στην ιδεολογική τους ένδεια, στην έλλειψη ρεαλιστικών λύσεων ή απαντήσεων, στην εμμονή τους σε μία απλουστευτική και ενίοτε μανιχαϊστική ρητορική πόλωσης».

«Για να επικρατήσουμε σε αυτά τα μέτωπα απαιτείται ένα κρίσιμο συστατικό. Ονομάζεται στιβαρή ηγεσία. Και είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι αυτή τη στιβαρή ηγεσία σε ευρωπαϊκό επίπεδο και πιο συγκεκριμένα στην κεφαλή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μπορεί να την προσδώσει η κοινή ευρωπαϊκή πολιτική μας στέγη, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments