Πολιτική

Το ΠΑΣΟΚ μεταξύ θεσμικής αντιπολίτευσης και hard rock ρητορικής

Το ΠΑΣΟΚ μεταξύ θεσμικής αντιπολίτευσης και hard rock ρητορικής

Πηγή Φωτογραφίας: [368536] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σε δύο επίπεδα η αντιπολιτευτική στρατηγική του ΠΑΣΟΚ.

Εικοσιτέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Κώστας Λαλιώτης, ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, εμπνεύστηκε τη στρατηγική του “σκληρού ροκ”. Τότε, ήταν μια συνταγή που το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ως σημαντικό συστατικό για να ανεβάσει τους μέγιστους τόνους απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και να επιτεθεί κατά μέτωπο στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Έκτοτε, το “σκληρό ροκ” έχει γίνει ένας όρος που χρησιμοποιείται συχνά στους πολιτικούς κύκλους για να περιγράψει στρατηγικές και καταστάσεις με υψηλά πολιτικά ντεσιμπέλ. Τα χρόνια έχουν περάσει, αλλά ο Κώστας Λαλιώτης συνεχίζει να είναι δυνατός και συχνά συμμετέχει σε κλειστές συσκέψεις για τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ και την επικοινωνία του κόμματος. ‘Άλλοτε συμφωνεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη, άλλοτε όχι. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι ο αρχηγός του κόμματος τον ακούει’, σχολίασε ένας από τους συνεργάτες του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ για τη συμβολή του Λαλιώτη στη διαμόρφωση της γραμμής του κόμματος. Με το ΠΑΣΟΚ να δίνει μάχη για τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές, το “σκληρό ροκ” του Λαλιώτη μετατρέπεται σε κεντρική οδό. που θα υπερκεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Στέφανο Κασσελάκη.

Καθώς στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι, έπειτα από µια µακρά περίοδο εσωστρέφειας, η µόνη κίνηση που απέδωσε ήταν η πρόταση δυσπιστίας, επαναφέροντας το κόµµα στο προσκήνιο και ανεβάζοντας την ψυχολογία των στελεχών, οι σκληρές συγκρούσεις µε τη Ν.∆. γίνονται αυτονόητες. Σε κάθε ευκαιρία που θα δίνεται πλέον στον Νίκο Ανδρουλάκη, θα αναλαµβάνονται ανάλογες πρωτοβουλίες, µε τον ίδιο να επιτίθεται προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειµένου το κάδρο να έχει δύο, εκείνον και τον πρωθυπουργό, χωρίς τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσιάζει ως προσωπικό του κατόρθωµα τις παραιτήσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου µετά την πρόταση δυσπιστίας, όπως και την αιφνιδιαστική δικαστική έφοδο στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ για τα ηχητικά ντοκουµέντα της τραγωδίας των Τεµπών, ως αποτέλεσµα των δικών του καταγγελιών στη ∆ικαιοσύνη. «Θα σας ταράξουµε στη νοµιµότητα µε τις συνεχείς θεσµικές µας πρωτοβουλίες», δήλωσε µετά την απόφαση του εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐµη να δώσει εντολή για έφοδο στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου, ώστε να κατασχεθούν σκληροί δίσκοι µε τα πρωτότυπα ηχητικά που σχετίζονται µε την τραγωδία των Τεµπών. Και επειδή για να ολοκληρωθεί το «σκληρό ροκ», χρειάζονται οι προσωπικές επιθέσεις, ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ίδια δήλωση χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό υπηρέτη της διαφθοράς, της συγκάλυψης και της ατιµωρησίας.

Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης, επισκεπτόμενος σήμερα στις 12:00 τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, επιχειρεί να πείσει στην πράξη για τη δυνατότητα του ΠΑΣΟΚ να κάνει θεσμική και αποτελεσματική αντιπολίτευση στη ΝΔ. Πάντως, με δεδομένες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που πρέπει να τρέξουν, πηγές τις Χαριλάου Τρικούπη κατεβάζουν τον πήχη της σημερινής συνάντησης, αναφέροντας ότι ο πρόεδρος του κόμματος «πηγαίνει εκεί με στόχο να ενεργοποιήσει το δικαίωμα του να ενημερωθεί», διατύπωση που σημαίνει ότι, μολονότι η ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, ίσως χρειαστεί κάποιος χρόνος μέχρι να μάθει τον λόγο της παρακολούθησης του και στη συνέχεια να τον δώσει στη δημοσιότητα.

Στη χθεσινή ομιλία του, ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε λόγο για την «η ώρα της αλήθειας», αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές για «ιδιαίτερα ανησυχητική απάθεια ενός μέρους της πνευματικής ελίτ της χώρας μας», οι οποίες φαίνεται ότι στοχεύουν και σε πρόσωπα που προέρχονται από τη μήτρα του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments