Πολιτική

Ανδρουλάκης: Στην ΑΔΑΕ και σε ρόλο θεσμικής αντιπολίτευσης

Ανδρουλάκης: Στην ΑΔΑΕ και σε ρόλο θεσμικής αντιπολίτευσης

Πηγή Φωτογραφίας: [364673] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΔΑΕ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική η απαγόρευση ενημέρωσης των παρακολουθούμενων προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις.
Τη δική του απάντηση στα αρνητικά δημοσκοπικά ευρήματα των τελευταίων εβδομάδων επιχειρεί να δώσει ο Νίκος Ανδρουλάκης, επιλέγοντας τον δρόμο της αντιπολίτευσης θεσμικού χαρακτήρα.

Λίγες μέρες πριν, άδραξε την ευκαιρία των δημοσιευμάτων για τους μονταρισμένους διαλόγους για τα Τέμπη και πήρε την πρωτοβουλία για μια ευρύτερη συνεννόηση των κομμάτων της προοδευτικής αντιπολίτευσης. Τώρα έχει έρθει η ώρα να κεφαλαιοποιήσει το αποτέλεσμα της διαχείρισης που είχε επιλέξει στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, η οποία ξεκίνησε με την αποκάλυψη της δικής του παγίδευσης.

Πιο ειδικά, ο νέος γύρος εξελίξεων σήμερα, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής πρόκειται να συναντηθεί με τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο. Ο αρχηγός του κόμματος της Χαριλάου Τρικούπη αναμένεται να ζητήσει να ενημερωθεί για τον φάκελο της παρακολούθησής του από την ΕΥΠ, αφού το ΣτΕ ανέπεμψε το άρθρο του νόμου Τσιάρα.

Ιδιαίτερα, έκρινε ότι είναι υπέρμετρο και άρα αντισυνταγματικό το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης ενημέρωσης όσων θίγονται τα δικαιώματά τους από παρακολουθήσεις, ακόμη και αν η «επίκληση» είναι λόγοι εθνικής ασφαλείας.

Έχοντας δεδομένη την κυβερνητική παραδοχή πως ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν αποτελούσε «κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια» ο δρόμος για την ενημέρωση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ανοίγει διάπλατα για το κομβικό ζήτημα της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών του.
Με δεδομένη την επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Μαρούσι άγνωστο παραμένει αν θα πράξουν κάτι ανάλογο οι κ.κ. Κωστής Χατζηδάκης, Κωνσταντίνος Φλώρος, Χαράλαμπος Λαλούσης, αλλά και μια σειρά αξιωματούχων που βρέθηκαν στο μάτι του «μεγάλου αδελφού» των παρακολουθήσεων.

Με αυτά τα δεδομένα, πηγές της Χαριλάου Τρικούπη υπογραμμίζουν ότι όλα τα παραπάνω, όπως και η πρόσφατη πρωτοβουλία για τα Τέμπη, η οποία οδήγησε τελικά στην παραίτηση δύο υπουργών και στην έφοδο των αρχών στον ΟΣΕ, αποδεικνύουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να ανταγωνιστεί τη ΝΔ. Όπως υποστηρίζουν, το ΠΑΣΟΚ, απέναντι σε ένα σύστημα που το πολεμάει, αποδεικνύει ότι είναι η μόνη ισχυρή δύναμη της αντιπολίτευσης, η οποία μπορεί με θεσμικό και τεκμηριωμένο τρόπο ορθώσει ανάστημα στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments