SPOTLIGHTS

Σκληρός πόλεμος τιμών στην κινητή τηλεφωνία: Τι προσφέρουν οι εταιρείες

Σκληρός πόλεμος τιμών στην κινητή τηλεφωνία: Τι προσφέρουν οι εταιρείες

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//freepik.com

Κατεβαίνουν κι άλλο οι τιμές στα οικογενειακά πακέτα με νέες προσφορές από τη Nova. Συμβόλαια unlimited κάτω από τα 20 ευρώ τον μήνα. Τι δηλώνουν στο BD από τον ΟΤΕ. Όλες οι προσφορές από τους παρόχους.

Παρά το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό έχει ενταθεί η συζήτηση για αυξήσεις στα τιμολόγια των τηλεπικοινωνιών, ο πόλεμος τιμών εξακολουθεί να μαίνεται. Η Nova, που πρώτη άρχισε τις μεγάλες μειώσεις, επεκτείνει την επιθετική εμπορική πολιτική της και στα οικογενειακά πακέτα.

Η εταιρεία που πυροδότησε την πρώτη φάση του πολέμου τιμών, φέρνοντας σημαντικές μειώσεις, ιδιαίτερα στην κινητή και στα unlimited πακέτα, παρουσίασε τα νέα προγράμματα κινητής Nova Family θέλοντας να ανεβάσει τον πήχη του ανταγωνισμού.

Όπως τόνισε ο Μιχάλης Αναγνωστάκος, Chief Marketing Officer της Nova«τα νέα προγράμματα Nova Family αποτελούν απόδειξη της αφοσίωσής μας στην καινοτομία και την ικανοποίηση των πελατών. Για τον λόγο αυτό δημιουργήσαμε τα προγράμματα Nova Family, όπου κάθε μέλος της οικογένειας ξεχωριστά θα μπορεί να απολαμβάνει την καλύτερη τεχνολογία, στην καλύτερη δυνατή τιμή, με την καλύτερη δυνατή εμπειρία».

Οι άλλοι πάροχοι δείχνουν να τηρούν στάση αναμονής, με τον ΟΤΕ να στοιχηματίζει στην ποιότητα του δικτύου του, με τα οικογενειακά προγράμματα να έρχονται με μια σειρά από υπηρεσίες που διευκολύνουν τη ζωή των καταναλωτών και προσφέρουν ασφάλεια.

Όπως αναφέρουν πηγές του ΟΤΕ στο BD, «έχουμε το καλύτερο δίκτυο, και τον τελευταίο καιρό έχουμε ρίξει τις τιμές και έχουμε αυξήσει τα data», ενώ επισημαίνουν πως «τα προγράμματα μας είναι εξάλλου αντίστοιχα με πολλά περισσότερα προσφερόμενα data ενώ οι τιμές έχουν πολύ μικρές διαφορές».

Πάντως, στελέχη του κλάδου, επισημαίνουν ότι σε μια περίοδο όπου το λειτουργικό κόστος εκτοξεύεται για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, η δραστική μείωση των τιμολογίων πρόκειται να είναι μια πολύ δύσκολη εξίσωση για όλους.

Ποια οικογενειακά πακέτα προσφέρουν οι εταιρείες

Στα νέα οικογενειακά πακέτα η Nova προσφέρει τρεις βασικές επιλογές προγραμμάτων που ξεκινούν από 18 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τα 27 ευρώ προσφέροντας από 10 GB mobile data έως unlimited και μπορούν να προστεθούν έως 4 γραμμές. Ειδικότερα, η Nova προσφέρει το Unlimited Ομιλία&SMS+10GB στα 18 ευρώ ενώ για κάθε πρόσθετη σύνδεση το πάγιο υποχωρεί στα 16 ευρώ. Στην κατηγορία Unlimited Ομιλία&SMS+ 20 GB είναι στα 21 ευρώ και οι επιπλέον συνδέσεις πέφτουν στα 18 ευρώ. Το Unlimited All ξεκινάει στα 27 ευρώ και για κάθε πρόσθετη σύνδεση το πάγιο υποχωρεί στα 21 ευρώ.

Ο ΟΤΕ από την πλευρά του έχει τέσσερα διαφορετικά οικογενειακά πακέτα, στα οποία ωστόσο τα προσφερόμενα data διαφοροποιούνται ανάλογα με το αν ο συνδρομητής είναι και στο Cosmote ONE και τις τιμές να ξεκινούν από τα 19,50 ευρώ και φτάνουν έως τα 29 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, ο ΟΤΕ προσφέρει το Cosmote Gigamax Family S το οποίο δίνει 15GB (τα 10 GB από το Cosmote ONE) με απεριόριστα λεπτά στα 19,50 ευρώ για δυο μέλη, ενώ στα τέσσερα μέλη η τιμή πέφτει στα 17,07 ευρώ. Το πρόγραμμα Cosmote Gigamax Family M προσφέρει 30GB (τα 20GB από το Cosmote ONE) στα 23,50 ευρώ και φτάνει τα 19,07 ευρώ, το Cosmote Gigamax Family L που προσφέρει 60 GB (τα 40GB από το Cosmote ONE) και ξεκινάει από τα 28 ευρώ και υποχωρεί στα 21,32 ευρώ για τέσσερα μέλη και προσφέρει και ένα πρόγραμμα Cosmote Gigamax Family Unlimited με απεριόριστα λεπτά και data που ξεκινάει από τα 29 ευρώ και πέφτει στα 21,82 ευρώ στα τέσσερα μέλη.

Η Vodafone αποτελεί και την πιο ακριβή από τους παρόχους έχοντας τρία προγράμματα στο Vodafone Family Red που ξεκινάει από 35,50 ευρώ και φτάνει τα 54,36 ευρώ μέσο όρο το κάθε μέλος. Βάσει των τιμών καταλόγου που έχει η Vodafone, το Family Red Start που προσφέρει 4 GB για κοινή χρήση των δυο μελών, ξεκινάει από τα 35,50 ευρώ καθώς το πάγιο για το πρώτο μέλος είναι στα 52,68 ευρώ και 18,33 ευρώ για το δεύτερο. Το Family Red Plus που προσφέρει 8GB για κοινή χρήση είναι στα 42,43 ευρώ όπου το πρώτο μέλος έχει πάγιο 66,54 ευρώ και το δεύτερο είναι στα 18,33 ευρώ και έχει και το πρόγραμμα Family Red Max με 54,36 ευρώ μέσο όρο, που προσφέρει 20 GB για κοινή χρήση και το πάγιο για το πρώτο μέλος είναι στα 90,39 ευρώ και 18,33 ευρώ για το δεύτερο.

Πηγή: businessdaily.gr//Στέφανος Τσουλάκης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments