Πολιτική

Άδωνις: Αδιάβαστη η Ακρίτα στη Βουλή

Άδωνις: Αδιάβαστη η Ακρίτα στη Βουλή

Πηγή Φωτογραφίας: [368715] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Δεν ισχύει τίποτα από όσα είπε

Αδιάβαστη συνελήφθη η κ. Έλενα Ακρίτα στη Βουλή από τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής, και αφού είχε προηγηθεί η ομιλία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «η κυρία Ακρίτα ήρθε στη Βουλή, έλεγε ότι θα πει καινούργια πράγματα, αλλά είπε ένα ψέμα και ένα διαστρεβλωμένο ψέμα.

Η δήλωσή μου περί δόξας του Τόμσεν είπατε ότι, αν απολυθούν, δεν θέλω να πάρει ο Τόμσεν τη δόξα, αλλά να την πάρω εγώ. Απολύθηκε έστω και ένας; Από υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ δεν απολύθηκε ούτε ένας. 2.500 γιατροί του ΙΚΑ διάλεξαν το ιδιωτικό τους ιατρείο από το δημόσιο σύστημα και παραιτήθηκαν. Άρα, η δήλωσή μου έγινε για να αποδειχθεί πως δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε απολύσεις, όπως και δεν κάναμε. Ούτε τη δήλωσή μου ξέρετε, ούτε το τι είπα».

«Επιπλέον», συνέχισε ο Άδωνις, «όταν έγινα υπουργός Υγείας τον Ιούνιο του 2013, οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας δεν είχαν πρόσβαση στη δημόσια υγεία. Το νοσοκομείο τους έκοβε ένα τιμολόγιο, το οποίο, αν δεν πληρωνόταν, εμπαινε στη φορολογική τους δήλωση. Αυτό ίσχυε και για τους καρκινοπαθείς. Οι καρκινοπαθείς εκλαμβάνονται ως χρονίως πάσχοντες. Εγώ, ως υπουργός Υγείας, έδωσα πρόσβαση, με νομοθετική ρύθμιση το Μάρτιο του 2024, σε όλους τους ανασφάλιστους, ακόμη και στους καρκινοπαθείς, δωρεάν πρόσβαση στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια υγεία. Άρα, και το πρώτο που είπατε είναι ψευδές, και το δεύτερο που είπατε είναι ψευδές. Όλα τα υπόλοιπα περιστατικά του ΕΣΥ, στα οποία αναφέρθηκε η κ. Έλενα Ακρίτα, έχουν όλα απαντηθεί επισήμως από τα στελέχη του υπουργείου Υγείας», συμπέρανε ο υπουργός Υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments