Πολιτική

Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Δεν πάω πουθενά – Εκπροσωπώ την Ελλάδα στην Ευρώπη, και όχι την Ευρώπη στην Ελλάδα

Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Δεν πάω πουθενά – Εκπροσωπώ την Ελλάδα στην Ευρώπη, και όχι την Ευρώπη στην Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΝΤ1 "ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ" ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα σενάρια που τον ήθελαν να στρέφεται πολιτικά προς την Ευρώπη

Απάντηση στα σενάρια που τον ήθελαν να στρέφεται πολιτικά προς την Ευρώπη έδωσε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε πως θα παραμείνει στην Ελλάδα, παρά τα σενάρια και τις φήμες που τον θέλουν να στρέφεται στην Ευρώπη για να αναλάβει πολιτικό αξίωμα στο Ευρωκοινοβούλιο. 

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ρωτήθηκε ως εξής: «Είπατε στο συνέδριο “Μένουμε Ευρώπη με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Μένουμε Ελλάδα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη”. Πολλοί σας θέλουν έτοιμο για την Ευρώπη και θυμάμαι, σε σχετικό ερώτημα στη ΔΕΘ είχατε απαντήσει μ’ ένα τραγούδι, το “Δεν πάω πουθενά”. Θα απαντούσατε το ίδιο και τώρα;».

«Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο», ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Η διάψευσή μου παραμένει εξίσου κατηγορηματική. Δεν πάω πουθενά. Δεν με ενδιαφέρει να εκπροσωπήσω την Ευρώπη στην Ελλάδα, αλλά την Ελλάδα στην Ευρώπη. Θα είμαι πρωθυπουργός της πατρίδας μας, εκεί που με έταξαν οι Έλληνες πολίτες και θα σεβαστώ απόλυτα την ετυμηγορία τους όπως αυτή διαμορφώθηκε στις εκλογές», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: «Στις ευρωεκλογές, ψηφίζουμε για το πόσο δυνατή θα είναι η Ελλάδα στην Ευρώπη»

«Στις ευρωεκλογές, ψηφίζουμε για το πόσο δυνατή θα είναι η Ελλάδα στην Ευρώπη», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως στόχος της ΝΔ είναι το ποσοστό που πήρε τις προηγούμενες εκλογές, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης έχει βάλει τον πήχη του κόμματός του στο 17% όταν ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες ευρωεκλογές πήρε 23%.

Απαντώντας στο αίτημα Κασσελάκη για πρόωρες εκλογές, είπε ότι εκλογές θα έχουμε το 2027 και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

«Θέλω το καλύτερο δυνατό ποσοστό στις ευρωεκλογές», είπε, ενώ συνέκρινε τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Κυριάκο Βελόπουλο με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο, επισημαίνοντας ότι τα αντισυστημικά κόμματα δεν βοηθούν το πολιτικό σύστημα.

«Σε εννιά μήνες κάναμε σημαντικές αλλαγές», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι κανείς δεν μπορεί να πει ότι η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει το προεκλογικό της πρόγραμμα.

«Όποιος θεωρεί ότι μας έπληξε το νομοσχέδιο για τα όμοφυλα ζευγάρια, να έρθει να μου το αποδείξει», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, παραδεχόμενος ότι «μπορεί να ενόχλησε κάποιους συμπολίτες μας» αλλά ήταν στο πρόγραμμα της ΝΔ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments