Πολιτική

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους [vid]

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΝΤ1 "ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ" ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Μητσοτάκης: «Δεν έχουμε καθημερινά γυναικοκτονίες αλλά καταγγελίες βίας κατά γυναικών»

Στους Αγίους Αναργύρους, όπου δολοφονήθηκε η 28χρονη Κυριακή Γρίβα, «έγιναν όλα λάθος», επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σημερινή του συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1.

«Δεν έχουμε καθημερινά γυναικοκτονίες αλλά καταγγελίες βίας κατά γυναικών. Και οι γυναίκες ίσως αισθάνονται την άνεση να κάνουν καταγγελίες, ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στην αστυνομία να χειριστεί αυτές τις καταγγελίες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μπορεί να υπάρχει η κουλτούρα του “ωχαδερφισμού”, αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά, που αστυνομικοί μετατρέπουν τα περιπολικά σε ταξί, ασθενοφόρα. Στις πυρκαγιές αστυνομικοί πήγαιναν πόρτα πόρτα θα σώσουν πολίτες. Το είπα, όταν πρέπει το περιπολικό, να γίνει ταξί. Χρειαζόμαστε περισσότερους ξενώνες φιλοξενίες, περισσότερα panic button που έχει σώσει ζωές».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι έχει ενταθεί η αστυνομική παρουσία ειδικά σε περιοχές με υψηλή παραβατικότητα και ειδικά στην Δυτική Αττική. Εγώ, είπε πήρα την απόφαση να μειωθούν οι αστυνομικοί από την ασφάλεια υψηλών προσώπων.

Συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” και στους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου, Πέμπτη 11 Απριλίου 2024.(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Βρήκαμε πολλούς αστυνομικούς δεσμευμένους στη φύλαξη υψηλών προσώπων και συναντήσαμε αντιδράσεις αλλά ήταν ένα κεκτημένο αδράνειας, τόνισε.

Πρέπει, είπε ακόμα, να απαλλάξουμε τους αστυνομικούς από γραφειοκρατικά καθήκοντα.

Για το αν έχει πολιτική ευθύνη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε: «Όχι, είμαι σαφής. Εάν κάθε φορά που δεν πηγαίνει καλά στο κράτος φτάναμε στον υπουργό θα είχαμε συνέχεια παραιτήσεις. Ο υπουργός γνωρίζει καλά το αντικείμενο, δεν αμφισβητείται.

Τη δεύτερη αυτή τετραετία πρέπει να κάνουμε βαθιές τομές στο κράτος, τώρα μπαίνουμε στα βαθιά, και όταν τα βάζουμε με το βαθύ κράτος θέλει επιμονή και αποτελεσματικότητα».

«Να δίνουμε αγάπη αλλά και να βάζουμε όρια στα παιδιά μας»

Αναφορικά με την ενδοσχολική βία, ο πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να δίνουμε αγάπη αλλά και να βάζουμε όρια στα παιδιά μας.

Σχολίασε ότι για τους βανδαλισμούς πρέπει να πληρώνει η οικογένεια και όχι όλοι εμείς. Δεν θα πληρώσει το κοινωνικό σύνολο τη φθορά και δεν είναι κοινωνικός αγώνας το «θα τα σπάσω όλα», είπε και πρόσθεσε ότι σκοπός δεν είναι η τιμωρία αλλά να μπει ένα πλαίσιο συμπεριφορών.

Θα είμασταν αφελείς, τόνισε ακόμα αν λέγαμε ότι θα εξαφανίσουμε μονομιάς περιστατικά βίας των εφήβων. Πρέπει, τόνισε να αντιτάξουμε πρότυπα εναντίον μιας μουσικής κουλτούρας που προάγει τη βία εναντίον των γυναικών.

Συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” και στους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου, Πέμπτη 11 Απριλίου 2024.(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Για τα Τέμπη: Αν κατατεθεί αίτημα για προανακριτική θα εξετάσουμε το κατηγορητήριο

Για τη μονταζιέρα και την παραδοχή Τερεζάκη ότι έγινε μοντάζ απάντησε: «Δεν το γνωρίζω και δεν γνωρίζω αν είναι αλήθεια. Αυτό που ξέρω είναι ότι έφτασε ακέραιο στη δικαιοσύνη. Δεν υπήρξε καμία κυβερνητική ανάμειξη. Το μέλημά μας ήταν πως θα περιθάλψουμε τους τραυματίες. Είναι βαθιά προσβλητικό για εμένα και τους ανθρώπους που χειρίστηκαν την κρίση. Οι γονείς, είπε ακόμα είναι οι μόνοι που έχουν το δικαίωμα να κάνουν τον θυμό τους οργή. Όσον αφορά στο μπάζωμα είπε: πάρθηκε μια απόφαση να σταθεροποιηθεί το έδαφος. Όταν έχουμε μια τραγωδία οι άνθρωποι που επιχειρούσαν έκριναν και έπραξαν τα δέοντα».

Είναι, τόνισε, ανυπόστατες θεωρίες συνομωσίας που αναπαράγονται με μεγάλη συστηματικότητα.

Για τα λάθη που έγιναν, είπε ότι δεν απάντησαν από την αρχή και με πειστικότητα στις θεωρίες συνομωσίας της αντιπολίτευσης.

Ζήτησε να μη συγχέεται η υπόθεση της άρσης ασυλίας ενός βουλευτή με τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες που μπορεί να έχει. «Αν κατατεθεί αίτημα για προανακριτική θα εξετάσουμε το κατηγορητήριο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments