Nέα της αγοράς

9ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών – Στεφάνου (Grant Thornton): Εξαγωγική χώρα ενέργειας η Ελλάδα το 2030

9ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών – Στεφάνου (Grant Thornton): Εξαγωγική χώρα ενέργειας η Ελλάδα το 2030

Πηγή Φωτογραφίας: 9ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ / 3η ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI) // ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ

O άξονας σύνδεσης Ελλάδας – Γερμανίας μπορεί να καταστεί βασικός προμηθευτής υδρογόνου για τη Γερμανία

Tην πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα έχει καταστεί εξαγωγική χώρα ενέργειας έως το 2030 εξέφρασε ο Partner, Head of Energy Sector, Grant Thornton, κ. Ιωάννης Στεφάνου, μιλώντας στο πλαίσιο του 9oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς, και στο πάνελ σχετικά με το ενεργειακό μέλλον και τις προκλήσεις της πράσινης μετάβασης.

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε πως είναι κρίσιμη η προώθηση έργων δικτύων και εμβληματικών διασυνδέσεων προκειμένου να αναζητηθούν νέοι τρόποι αξιοποίησης του υπερπλεονάσματος ενέργειας που θα υπάρχει υπερκαλύπτοντας την εγχώρια ζήτηση. Αναφερόμενος σε μεγάλα έργα ηλεκτρικών διασυνδέσεων όπως, το Ελλάδα -Κύπρος -Ισραήλ και Ελλάδα – Γερμανία που προωθεί ο ΑΔΜΗΕ, σημείωσε πως «η Γερμανία είναι μία «μαύρη τρύπα» ενέργειας με τεράστιες ανάγκες που προωθεί ειδική στρατηγική για το πώς θα εισάγει ενέργεια και ειδικότερα υδρογόνο».

Τεράστια ευκαιρία τα υπεράκτια αιολικά πάρκα

Ο κ. Στεφάνου τόνισε ότι πρόσφατη μελέτη που εκπόνησε η Grant Thornton για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέδειξε πως ο άξονας σύνδεσης Ελλάδας – Γερμανίας μαζί με αντίστοιχο από την Ιταλία μπορούν να καταστούν βασικοί προμηθευτές υδρογόνου για την Γερμανία.

Χαρακτήρισε ως τεράστια ευκαιρία για τη χώρα την προώθηση και υλοποίηση των υπεράκτιων αιολικών πάρκων και σημείωσε πως εν γένει γίνεται σταδιακά αποδεκτό από την επενδυτική κοινότητα ότι κινούμαστε πλέον σε μία νέα συνθήκη, όπου υπάρχει άλλη αντίληψη του επενδυτικού ρίσκου αφήνοντας πίσω το προηγούμενο σύστημα που στηριζόταν σε μεγάλο βαθμό στις επιδοτήσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments