Πολιτική

Κασσελάκης: “Το σπίτι κοστίζει 1.8 εκατ. ευρώ και δούλεψα πολύ σκληρά για αυτό”

Κασσελάκης: “Το σπίτι κοστίζει 1.8 εκατ. ευρώ και δούλεψα πολύ σκληρά για αυτό”

Πηγή Φωτογραφίας: TVLIFE.GR

Κασσελάκης για τα περιουσιακά του στοιχεία: «Δεν είσαι λογιστής μου, δεν θα σου απαντήσω»

Αντιδράσεις προκάλεσε η άρνηση του Στέφανου Κασσελάκη να απαντήσει για τα περιουσιακά του στοιχεία.

Σε συνέντευξή του στο «Live News», του Mega, και στον Νίκο Ευαγγελάτο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού τον ξενάγησε στη νεοαποκτηθείσα μεζονέτα του στο Κολωνάκι, ρωτήθηκε για τα της περιουσίας του, καθώς εκκρεμούν ακόμη οι εξηγήσεις του που θα περιληφθούν στο πόθεν έσχες του τον Ιούνιο.

«Δεν είσαι λογιστής μου, δεν πρόκειται να σου απαντήσω» απάντησε ο Στ. Κασσελάκης στον δημοσιογράφο όταν ο Ν. Ευαγγελάτος τον ρώτησε σε πόσες εταιρείες έχει συμμετοχή.

«Δεν έχω κάτσει να μετρήσω όλο το οργανόγραμμα των εταιρειών» πρόσθεσε, ενώ σημείωσε πως «μία είναι η μητρική εταιρεία».

Ο κ. Κασσελάκης, αναφερόμενος στη διεύθυνση της εταιρείας Osios, είπε πως είναι «το διαμέρισμά μου στο Μαϊάμι». Όταν ρωτήθηκε για τον χρόνο που θα απαιτηθεί ώστε να συγκεντρώσει τα στοιχεία του, απάντησε: «Δεν έχω προλάβει ο άνθρωπος, θα τα παρουσιάσω πολύ σύντομα. Είναι έγγραφα τα οποία είναι στα χρηματιστήρια, δημόσιες εταιρείες, τι να κάνουμε…».

Όταν κλήθηκε εκ νέου να απαντήσει για την ατομική του περιουσία και το τίμημα του σπιτιού, ο κ. Κασσελάκης επανέλαβε: «Όλα έχουν φορολογηθεί στις ΗΠΑ».

Ως προς τις κατηγορίες και τα υπονοούμενα ότι έχει την εταιρεία του στον «φορολογικό παράδεισο του Ντέλαγουερ», είπε πως αυτά είναι «βλακείες», υποστηρίζοντας πως «στην Αμερική φορολογείσαι εκεί όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία».

Ο κ. Κασσελάκης, όταν ρωτήθηκε για την περίπτωση να του επιβληθεί πρόστιμο, απάντησε: «Μου είναι τελείως αδιάφορο, γιατί θα τηρήσω τον νόμο». Συνέχισε, μάλιστα: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει παράβαση, εγώ δεν έχω να κρύψω τίποτα».

Πρόσθεσε, εν τω μεταξύ, πως «είμαι ένας άνθρωπος που έχει έρθει στη χώρα μόνιμα λόγω της εκλογικής διαδικασίας. Δεν ήρθα στην Ελλάδα γιατί μου έδωσε μια επαγγελματική ευκαιρία», για να καταλήξει: «Εγώ με μεγάλη μου χαρά θα παρουσιάσω την επαγγελματική μου επιτυχία».

Τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν αιχμηρά κυβερνητικοί κύκλοι, λέγοντας ότι, όταν πιέζεται, αυξάνονται η αλαζονεία του και ο επιθετικός τρόπος με τον οποίο μιλάει.

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μας παρουσίασε το νέο του σπίτι, αξίας 1,8 εκατ. ευρώ, αρνείται πεισματικά να δημοσιοποιήσει την περιουσιακή του κατάσταση, όπως συμβαίνει με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς» και διερωτήθηκε: «Αν είναι αλήθεια τόσο πετυχημένος και δεν φοβάται τίποτα, γιατί αρνείται να δηλώσει σε πόσες εταιρείες συμμετείχε και να δημοσιοποιήσει το πόθεν έσχες του πριν από τις ευρωεκλογές;».

Η Νέα Αριστερά τόνισε ότι «ο κ. Κασσελάκης μίλησε για τις δυσκολίες που περνούν οι Έλληνες πολίτες από το νέο του σπίτι, αξίας 1,8 εκατ. ευρώ, στην Αθήνα της στεγαστικής κρίσης», για να καταλήξει: «Καλορίζικο το νέο σπίτι. Ελπίζουμε, όταν τελειώσει η ανακαίνιση, να ενημερώσει επιτέλους ο κύριος Κασσελάκης τους πολίτες για το πόθεν έσχες του και για τις εταιρείες στο Ντέλαγουερ, τις οποίες, κατά δήλωσή του, ”δεν έχει προλάβει να μετρήσει”».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments