Διεθνή

Κατάληψη πλοίου με πορτογαλική σημαία στον Κόλπο του Ομάν – Σχετίζεται με τον ισραηλινό όμιλο Zodiac

Κατάληψη πλοίου με πορτογαλική σημαία στον Κόλπο του Ομάν – Σχετίζεται με τον ισραηλινό όμιλο Zodiac

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot//Περιστατικό σε απόσταση 50 ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά της πόλης Φουτζάιρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) ανέφερε ο Βρετανικός Οργανισμός Ναυτιλιακού Εμπορίου (UKMTO). Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες το πλοίο κατασχέθηκε από τις περιφερειακές αρχές.

Σε απόσταση 50 ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά της Φουτζάιρα

Περιστατικό σε απόσταση 50 ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά της πόλης Φουτζάιρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) ανέφερε ο Βρετανικός Οργανισμός Ναυτιλιακού Εμπορίου (UKMTO). Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες το πλοίο κατασχέθηκε από τις περιφερειακές αρχές.

Η βρετανική εταιρεία ναυτικής ασφάλειας Ambrey ανέφερε επίσης το Σάββατο ένα περιστατικό «επιβίβασης» στην ίδια τοποθεσία.

Το εμπλεκόμενο πλοίο είναι πιθανότατα το MSC Aries με πορτογαλική σημαία, ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που συνδέεται με την εταιρεία Zodiac Maritime με έδρα το Λονδίνο.

Η Zodiac Maritime αποτελεί μέρος του ομίλου Zodiac του ισραηλινού δισεκατομμυριούχου Eyal Ofer, αναφέρουν οι «Times of Israel».

Για κατάληψη του πορτογαλικού πλοίου MSC ARIES ενώ έπλεε στα Στενά του Ορμούζ, από Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν κάνουν λόγο ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο διοικητής του πολεμικού ναυτικού των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν δήλωσε την Τρίτη ότι η παρουσία του Ισραήλ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θεωρείται απειλή από την Τεχεράνη και ότι θα μπορούσε να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ -την είσοδο στον Κόλπο- αν κριθεί απαραίτητο, σημειώνει το πρακτορείο Reuters. Η Φουτζέιρα βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Στενού του Ορμούζ.

Bίντεο που δημοσίευσε πρώτο το Associated Press έδειξε κομάντος να επιτίθενται με ελικόπτερο σε πλοίο κοντά στα Στενά του Ορμούζ το Σάββατο, μια επίθεση που αξιωματούχος της άμυνας της Μέσης Ανατολής απέδωσε στο Ιράν εν μέσω ευρύτερων εντάσεων μεταξύ της Τεχεράνης και της Δύσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι Χούθι, που συνδέονται με το Ιράν, οργανώνουν εδώ και μήνες επιθέσεις κατά της ναυσιπλοΐας στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στον πόλεμο της Γάζας.

Οι πολύμηνες επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα έχουν διαταράξει την παγκόσμια ναυτιλία, αναγκάζοντας τις επιχειρήσεις να αλλάξουν δρομολόγια σε μακρύτερα και ακριβότερα ταξίδια γύρω από τη νότια Αφρική, και αναζωπύρωσαν τους φόβους ότι ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς θα μπορούσε να εξαπλωθεί και να αποσταθεροποιήσει την ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments