SPOTLIGHTS

Λούλης: Παραμένει κυρίαρχος ο Μητσοτάκης αν και λαβωμένος

Λούλης: Παραμένει κυρίαρχος ο Μητσοτάκης αν και λαβωμένος

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΛΟΥΛΗ #ΟΜΠΑΜΑ-ΠΩΣ ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ#------ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Δεν υπάρχει αντίπαλος αυτή τη στιγμή για τη Νέα Δημοκρατία

Το πολιτικό σκηνικό και το πώς προβλέπει ότι θα διαμορφωθεί λίγο πριν τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου κλήθηκε να σχολιάσει στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, όπου βρέθηκε καλεσμένος, ο Γιάννης Λούλης, Πολιτικός Αναλυτής και Επικοινωνιολόγος.

«Παραμένει κυρίαρχος ο Μητσοτάκης έστω και τραυματισμένος-Δεν υπάρχει αντίπαλος αυτή τη στιγμή για τη Νέα Δημοκρατία-Οι εκλογές αυτές θα είναι εκλογές θυμού»

Αυτό υπογράμμισε ο κ. Γιάννης Λούλης, μιλώντας στο Θάνο Σιαφάκα, λέγοντας το εξής «έχουμε απέναντί μας ένα σκηνικό το οποίο περνάει την κρίση του συνολικά. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό. Διότι πέρα από το κυβερνών κόμμα, το οποίο είναι κυρίαρχο και παρά τη φθορά του, από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει ουσιαστικός αντίπαλος αυτή τη στιγμή και αυτό δεν είναι ιδιαίτερα υγιές για τη δημοκρατία. Νομίζω ότι πλέον αυτές οι εκλογές θα είναι εκλογές θυμού. Ο κόσμος αυτή τη στιγμή είναι δυσαρεστημένος και δεν έχει κάποια λύση η οποία να του δίνει σιγουριά και προοπτική. Ο θυμός αυτός είναι από την καθημερινότητα, πράγματα τα οποία δυσαρεστούν τους ψηφοφόρους, ζητήματα τα οποία είχαν εμφανιστεί από τα Τέμπη ας πούμε, μέχρι τις υποκλοπές, όπου φάνηκαν να περνάνε ένα διάστημα, αλλά τώρα κι αυτά έχουν ανέβει. Από την άλλη πλευρά, σε επίπεδο ηγεσίας αλλά και ισχύος εκλογικής, η Νέα Δημοκρατία πράγματι προηγείται άνετα. Ο Μητσοτάκης αυτή τη στιγμή είναι ο προτιμητέος πρωθυπουργός. Και από την άλλη μεριά όμως, υπάρχει δυσαρέσκεια από τη Νέα Δημοκρατία. Όλο λοιπόν αυτό το σκηνικό είναι ένα σκηνικό το οποίο αν θέλετε περισσότερο είναι το μη χείρον (…). Η Νέα Δημοκρατία παραμένει κυρίαρχη, τραυματισμένη, αλλά παραμένει κυρίαρχη και δεν έχει ανταγωνιστή».

«Δεν θα συμβεί καμία κοσμογονία στις ευρωπαϊκές εκλογές, ούτε θα μπούμε σε περιπέτειες»

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο Θάνο Σιαφάκα, «αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Ούτε κοσμογονικές είναι αυτές οι εκλογές, ούτε τίποτα τέτοιο. Γενικά, το εκλογικό σώμα είναι δυσαρεστημένο αυτή τη στιγμή, κάποιες πληγές που έχουν ανοίξει, ανοίγουν και έχουν πλέον κατοχυρωθεί ως βαθιές πληγές. Αλλά από εκεί και πέρα η τελική άποψη του ψηφοφόρου είναι με ποιον, τι να κάνω, δεν είμαι ευχαριστημένος με κανέναν, αλλά ποιος είναι ο λιγότερο που μου προκαλεί ανασφάλεια; Ε, αυτή τη στιγμή είναι σαφές ότι εδώ υπερέχει η Νέα Δημοκρατία. Μας αρέσει δεν μας αρέσει λοιπόν, αυτή είναι η πραγματικότητα».

«Ψήφος διαμαρτυρίας η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ και στο ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε εν συνεχεία της συνομιλίας του με το δημοσιογράφο. «Όλα αυτά τα κόμματα και τα πρόσωπα, ο κ. Ανδρουλάκης και ο κ. Κασσελάκης τι επιδιώκουν να πάρουν; Την ψήφο διαμαρτυρίας; (…). Μέσα στο σημερινό σκηνικό το οποίο έχουμε, είναι αναπόφευκτο αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων να είναι οι ψηφοφόροι διαμαρτυρίας. Απλώς όταν φτάσουν στις εκλογές εκεί θα ζυγίσουν λίγο περισσότερο τα πράγματα με την έννοια του ποιος θέλω να κυβερνήσει. Μπορεί να μπούμε και σε μια άλλη φάση. Δηλαδή, αν αυτά τα κόμματα, τα πιο μικρά, είναι πιο συγκροτημένα και η κυβέρνηση φθαρεί, να υπάρξει μια τάση να έχουμε μια συμμαχική κυβέρνηση».

«Εφικτός ο στόχος του 17% για τον κ. Κασσελάκη αλλά δεν μπορεί να πάει παραπάνω» επισήμανε έπειτα ο κ. Λούλης στο δημοσιογράφο τονίζοντας «ναι, θα μπορούσε να είναι, αλλά δεν είναι κοσμογονικό και αυτό. Δηλαδή δεν είναι σταθεροποιητικό, ούτε είναι κανένα τεράστιο ποσοστό. Ένα κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο υπολείπεται του άλλου κόμματος, το οποίο θα είναι περίπου στο 30% με τέτοια διαφορά, δεν είναι κάτι κοσμογονικό. Θα είναι μια ψήφος διαμαρτυρίας». Όσο για το αν θα καταφέρει ο κ. Κασσελάκης να αγγίξει το 20% και να κάνει την ανατροπή που επικαλείται, είπε «δεν έχω τέτοια αίσθηση αυτή τη στιγμή, εκτός εάν δούμε τις δημοσκοπήσεις όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης να φαίνεται κάποια άλλη δυναμική. Κοιτάξτε, διαλέγουν ένα το μη χείρον ή λειτουργούν οι ψηφοφόροι και με το συναίσθημα. Και είναι λογικό αυτό διότι είναι απογοητευμένοι από το πολιτικό προσωπικό και αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Δεν το λέω για να το απαλύνω. Με ανησυχεί το γεγονός ότι παντού έχουμε τέτοια φαινόμενα και με ανησυχεί ιδιαίτερα θα σας έλεγα, αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο».

«Ο κ. Κασσελάκης υπερέχει του κ. Ανδρουλάκη-Ο κ. Ανδρουλάκης δεν έχει κάποιο επικοινωνιακό χάρισμα-Δεν ξεχωρίζω κάποιο στέλεχος από το ΠΑΣΟΚ» είπε στο τέλος ο κ. Γιάννης Λούλης στο δημοσιογράφο. «Ο κ. Κασσελάκης σαφώς υπερέχει του κ. Ανδρουλάκη. Είναι πιο επικοινωνιακός, έχει μια έντονη νεανικότητα, είναι διαφορετικός. Όλα αυτά του προσδίδουν στοιχεία και έχει κάποια απόλυτα συγκροτημένη στρατηγική που εμένα όμως, δεν με πείθει ότι έχει (…). Αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ, αυτή τη στιγμή υπάρχει μια διττή αίσθηση. Το ένα ζήτημα είναι η ίδια η ηγεσία και η ίδια η ηγεσία δεν έχει χάρισμα. Αυτή είναι μια πραγματικότητα. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρουλάκης δεν έχει κάποιο χάρισμα σε επίπεδο επικοινωνιακό. Από κει και πέρα δεν θέλω να μπλέξω σε άλλα πράγματα. Όμως, ακόμη και από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αν ρωτήσεις τους ψηφοφόρους αν υπάρχει κάποιο στέλεχος που ξεχωρίζει, δεν νομίζω ότι εύκολα θα πουν. Με άλλα λόγια είναι ένα κόμμα το οποίο έχει μια παρουσία, μια ιστορία, αυτό είναι πολύ σημαντικό αλλά ακόμα κι αυτή την ιστορία δεν την έχει αξιοποιήσει γιατί δεν έχει δυναμικήΚαι για αυτό δεν φταίει ο Ανδρουλάκης. Αυτό είναι το σκηνικό του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments