Πολιτική

Άδωνις: Χαιρετίζω την απόφαση Κασσελάκη για Ισραήλ

Άδωνις: Χαιρετίζω την απόφαση Κασσελάκη για Ισραήλ

Πηγή Φωτογραφίας: Δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου "Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου - Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων", Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις: Η Ακρίτα έχει εμπάθεια, υποκρισία και άγνοια

Την απόλυτη ικανοποίησή του για τη στάση του Στέφανου Κασσελάκη απέναντι στην ιρανική επίθεση στο Ισραήλ διατύπωσε προ ολίγου ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Παραχωρώντας συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε εισαγωγικά: «Εύχομαι να υπάρξει αυτοσυγκράτηση στη Μέση Ανατολή. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει άμεση κλιμάκωση. Στόχος μας είναι να αποφευχθεί ένας γενικευμένος πόλεμος στη Μέση Ανατολή, που μπορεί να συμπαρασύρει ως προς τις επιπτώσεις όλο τον πλανήτη. Συντάσσομαι πλήρως με το Ισραήλ. Δεν υπάρχει κανένας λογικός άνθρωπος, που να θεωρεί ότι όταν ένα κράτος δέχεται στοχευμένη επίθεση από ένα άλλο κράτος, εμείς είμαστε με τον αμυνόμενο. Είμαστε με τη δημοκρατία, όταν αυτή δέχεται επίθεση από μια θεοκρατία, από ένα ολοκληρωτικό θεοκρατικό καθεστώς. Η ρίζα όλου αυτού του κουβαριού στη Μ. Ανατολή είναι ότι ένα μέρος του ισλαμικού κόσμου δεν έχει αποδεχτεί τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ. Είναι λανθασμένη η λογική των αντιποίνων».

Αμέσως μετά, ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε για την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα και την κόντρα που εκδηλώθηκε και απάντησε πως «η κ. Έλενα Ακρίτα κάνει αναρτήσεις, οι οποίες βρίθουν εμπάθειας, υποκρισίας και άγνοιας. Εμπάθειας, γιατί με στοχοποιεί, γιατί θέλει να με χτυπήσει. Υποκρισίας, γιατί προφανώς δεν τίθεται θέμα παραποίησης με τις σημαίες Ελλάδας και Ισραήλ, αφού δεν υπάρχει καμιά παραποίηση του εθνικού μας συμβόλου. Το να βάζεις δύο σημαίες δίπλα δίπλα δεν είναι παραποίηση. Είναι κάτι πάρα πολύ σύνηθες το να βάζεις δύο σημαίες δίπλα δίπλα στις διεθνείς πρακτικές. Η Ακρίτα δεν έχει ιδέα τι είναι παραποίηση. Και έχουμε να κάνουμε με υποκρισία της Έλενας Ακρίτα, γιατί είχε υποστηρίξει τη ροζ σημαία, λέγοντας πως αυτή δεν είναι παραποίηση. Και σπεύδω να τονίσω πως η εν λόγω σημαία δεν με είχε ενοχλήσει. Άγνοιας, γιατί δεν έχει την παραμικρή ιδέα τού τι λέει ο δυτικός κόσμος. Το We stand by Israel είναι σύνθημα όλων των δυτικών κρατών. Μάλιστα, υπάρχει η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος γράφει We stand by Israel. Αυτό σημαίνει πως είμαστε υπέρ της ύπαρξης του κράτους του Ισραήλ και είμαστε μαζί του στην προσπάθειά του να αμυνθεί έναντι της επίθεσης, που δέχθηκε από το Ιράν. Η Ακρίτα παραποίησε και τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ, λέγοντας πως κρατάει ίσες αποστάσεις. Δεν κρατάει καθόλου ίσες αποστάσεις το ΚΥΣΕΑ. Οι ίσες αποστάσεις υπάρχουν μόνο στο μυαλό της Ακρίτα, που δεν έχει επαρκή αντίληψη των εξωτερικών θεμάτων».

.Αναφερόμενος, ειδικότερα, στη στάση του κ. Κασσελάκη για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ο Άδωνις τόνισε: «Χαιρετίζω την απόφαση του Κασσελάκη, ο οποίος καταδίκασε την ιρανική επίθεση και τον οποίο συγχαίρων. Είναι μεγάλη πρόοδος για την Ελλάδα το ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τηρεί μια σαφή φιλοδυτική θέση. Ο κ. Κασσελάκης θα τρελάνει τους Συριζαίους. Οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν μια ζωή κατηγορώντας το ΝΑΤΟ και διαδηλώνοντας κατά της αμερικανικής πρεσβείας. Είναι μια συγκλονιστική επί το θετικό για την Ελλάδα εξέλιξη, γιατί, επιτέλους, γίνεται κοινός τόπος το ότι ανήκουμε στη Δύση και ότι το εθνικό μας συμφέρον βρίσκεται στη Δύση. Και χαιρετίζω που ο Κασσελάκης είναι στη γραμμή της Δύσης για τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας. Μην ξεχνάμε το «δίπορτο» επί Τσίπρα και τις αόριστες τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ρωσο – ουκρανικό πόλεμο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments