Πολιτική

Ικανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις προκριματικές

Ικανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις προκριματικές

Πηγή Φωτογραφίας: OMIΛIA ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ KAΣΣEΛAKH ΣTHN ΠΛATEIA AΓIOY TITOY KAI BOΛTA ΣTHN ΠOΛH TOY HPAKΛEIOY (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)

Ο στόχος επετεύχθη, σύμφωνα με τους επιτελείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ξεχωριστή ικανοποίηση υπάρχει στην Κουμουνδούρου για τη συμμετοχή στην καινοτόμα διαδικασία των προκριματικών εκλογών που διαμόρφωσαν το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Κομματικές πηγές ανέφεραν χθες Δευτέρα το βράδυ πως η συμμετοχή ξεπέρασε τον πήχη των 50.000 που είχαν θέσει οι επιτελείς του κόμματος. Το γεγονός ότι παλιά και νέα μέλη, καθώς και χιλιάδες φίλοι, ψήφισαν μαζικά, δια ζώσης και διαδικτυακά, σε μια διαδικασία η οποία αποτελεί ακόμα ένα βήμα για τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα ψηφιακό, εκλαμβάνεται  από κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου ως μία ακόμη ένδειξη της διαρκώς κλιμακούμενης δυναμικής του. «Ένα κόμμα που δίνει πραγματική φωνή στη βάση του, τη μόνη του δύναμη στις επερχόμενες μάχες για την προοδευτική αντεπίθεση, για τις αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας αυτά που ακούγονται όχι μόνο από την κυβερνητική πλευρά αλλά και από την πλευρά της αντιπολίτευσης για τα 145.000 μέλη του κόμματος που ψήφισαν στον πρώτο γύρο των νέων προεδρικών εκλογών τον περασμένο Σεπτέμβριο, στέλεχος του κόμματος ανέφερε πως “η σύγκριση της συμμετοχής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στον πρώτο γύρο των εκλογών με τη συμμετοχή τους στις πρόσφατες εκλογές είναι αδόκιμη. Οι κρίσιμες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας αμφισβητήθηκαν από τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογική ήττα και την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. Οι εκλογές ήταν ουσιαστικά μεγάλης σημασίας, καθώς επρόκειτο για την εκλογή του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ως εκ τούτου προσέλκυσαν την προσοχή όλων των πολιτών”.

Οι ίδιες πηγές σχολίαζαν ότι περισσότερα από 63.000 μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ επιβράβευσαν με την ψήφο τους έναν Ευρωπαίο υποψήφιο με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά. Στην Κουμουνδούρου, οι 35 υποψήφιοι θεωρούνται αντιπροσωπευτικό δείγμα της κοινωνίας. Συνεχίζουν να θέτουν τον πήχη ψηλά ενόψει της επικείμενης ψηφοφορίας της 9ης Ιουνίου και όλοι οι υποψήφιοι θα ξεκινήσουν σύντομα τις προεκλογικές εκστρατείες τους προς τα έξω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου Νικόλας Φαραντούρης, καλαθοσφαιριστής Νίκος Παππάς, η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου, ο Γιώργος Τσίπρας, ο Ευάγγελος Αντώναρος και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Παπανώτας κατέλαβαν τις πρώτες 7 θέσεις στην περιφέρεια Αττικής. Επίσης, οι δυο νυν ευρωβουλευτές το κόμματος, Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά, οι οποίοι θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, αναμένεται επίσης να κινηθούν σε υψηλά επίπεδα. Επομένως, 9 πρόσωπα φαίνεται να έχουν δυναμική να χτυπήσουν μία από τις 3 ή 4 εκλόγιμες θέσεις που θα κερδίσει η Κουμουνδούρου.

Επιπλέον, από την Κεντρική Μακεδονία οι Δώρα Αυγέρη και η Δώρα Τσαμπάζη είναι σχετικά δημοφιλή πρόσωπα, ενώ την πρόκριση τους στο ευρωψηφοδέλτιο κέρδισαν και αρκετοί πρώην βουλευτές, όπως η Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Μάριος Κάτσης, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και η Παναγιώτα Δριτσέλη, καθώς και η σκηνοθέτης Τζένη Αρσένη και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Πανόπουλος. Αν και αυτή η δεύτερη ομάδα ονομάτων φαίνεται να έχει μικρότερη δυναμική, δεν αποκλείεται να υπάρξει έκπληξη από κάποιο από αυτά, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι τώρα θα ξεκινήσουν οι καμπάνιες των υποψηφίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments