Διεθνή

The New Arab: Οι ΗΠΑ ενέκριναν επιχείρηση στη Ράφα, με αντάλλαγμα να μην επιτεθεί το Ισραήλ στο Ιράν

The New Arab: Οι ΗΠΑ ενέκριναν επιχείρηση στη Ράφα, με αντάλλαγμα να μην επιτεθεί το Ισραήλ στο Ιράν

Πηγή Φωτογραφίας: FILE PHOTO: U.S. President Joe Biden, left, pauses during a meeting with Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu, right, to discuss the war between Israel and Hamas, in Tel Aviv, Israel, Wednesday, Oct. 18, 2023. Miriam Alster/Pool via REUTERS/File Photo

«Η συζήτηση για μια ισραηλινή απάντηση στο Ιράν έρχεται σε αντίθεση με τις επιθυμίες της αμερικανικής κυβέρνησης και δεν είναι ρεαλιστική», ανέφερε αξιωματούχος του Κατάρ

«Οι ΗΠΑ ενέκριναν μια πιθανή ισραηλινή επιχείρηση Ράφα με αντάλλαγμα το εβραϊκό κράτος να μην πραγματοποιήσει αντεπιθέσεις στο Ιράν», αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας του Κατάρ, The New Arab, ενισχύοντας τις πληροφορίες που κάνουν τον γύρο του κόσμου τις τελευταίες ώρες.

Ανώτερος αξιωματούχος του Κατάρ είπε στην εφημερίδα The New Arab, ότι «ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατάφερε να πάρει την αμερικανική έγκριση για μια στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, με αντάλλαγμα να απέχει από τη διεξαγωγή ευρείας στρατιωτικής επιχείρησης κατά του Ιράν, ως απάντηση στην πρόσφατη επίθεσή του».

Ο αξιωματούχος του Κατάρ υποστήριξε επίσης ότι «η συζήτηση για μια ισραηλινή απάντηση στο Ιράν έρχεται σε αντίθεση με τις επιθυμίες της αμερικανικής κυβέρνησης και δεν είναι ρεαλιστική, δεδομένων των ισραηλινών ισχυρισμών ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έπαιξαν τον κύριο ρόλο στην απόκρουση της ιρανικής επίθεσης και στην αποτροπή της επιτυχίας της».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments