Πολιτική

Επιστρέφει από τις ΗΠΑ ο Κασσελάκης – Σφίγγει ο κλοιός για Παπανώτα

Επιστρέφει από τις ΗΠΑ ο Κασσελάκης – Σφίγγει ο κλοιός για Παπανώτα

Πηγή Φωτογραφίας: [368004] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΗ" (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Παρέμβαση και από την Σοφία Μπεκατώρου.

Σφίγγει ο κλοιός για τον Στέφανο Κασσελάκη, που καλείται να πάρει αποφάσεις για τον Δημήτρη Παπανώτα, μετά και την αντίδραση της Σοφίας Μπεκατώρου Πρωτοστάτησε στο κίνημα MeToo στην Ελλάδα και ήταν θέμα χρόνου η αντίδρασή της στις δηλώσεις του συνυποψηφίου της στις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπανώτα για τις κακοποιημένες γυναίκες. Ο λόγος για τη Σοφία Μπεκατώρου, που έρχεται να προστεθεί στην εσωκομματική λίστα του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη του να καταδικάζουν τις απόψεις τού τηλεπαρουσιαστή.

«Ελπίζω ότι το κόμμα θα σταθεί όπως πρέπει. Να κάνει την κίνηση που πρέπει στο θέμα Παπανώτα», δήλωσε η υποψήφια ευρωβουλευτής Σοφία Μπεκατώρου, η οποία όπως είπε, «Είμαι ήδη σε επικοινωνία με το κόμμα και περιμένω να τοποθετηθούν για το θέμα».

Το θέμα Παπανώτα και η διαχείρισή του αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, με την Κουμουνδούρου μέχρι στιγμής να στηρίζει τον υποψήφιο, αρκούμενη στην επεξηγηματική δήλωση που έβγαλε το απόγευμα της Τρίτης.

Της Μπεκατώρου προηγήθηκε το «χτύπημα» από την έτερη υποψήφια, Δώρα Τσαμπάζη, η οποία μιλώντας χθες το βράδυ στο Κόντρα εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της, απέρριψε τα περί «κοπτοραπτικής» και ζήτησε την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με αφορμή τη δήλωσή του πως «αν μία γυναίκα πάρει έναν σατράπη, ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της».

«Μην περιμένετε ότι ήρθα σήμερα εδώ για να ξεπλύνω οποιαδήποτε συμπεριφορά και στάση που όχι μόνο δεν με εκφράζει αλλά μου φέρνει και μία πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια. Δεν με εκφράζει καθόλου, με προβληματίζει και θεωρώ ότι δεν εκφράζει και το σύνολο των γυναικών στην Ελλάδα, οι οποίες παλεύουν συνολικά κατά της πατριαρχίας, να καταρριφθούν όλα αυτά τα στερεότυπα που είναι βαθιά ριζωμένα ακόμα», είπε αρχικά η Δώρα Τσαμπάζη.

Σε εγρήγορση ο κομματικός μηχανισμός για την αυριανή εκδήλωση

Την ίδια στιγμή, στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με ορίζοντα την κεντρική εκδήλωση παρουσίασης του συνόλου του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Απριλίου στις 20:00 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», στον Ταύρο. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστοί οι 37 από τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές, με τους υπόλοιπους πέντε να αποφασίζονται από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιστρέφει σήμερα από τη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, όπου πραγματοποίησε σειρά επαφών. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απάντησε χθες στις βολές που δέχθηκε σχετικά με τη στάση σου στα θρησκευτικά ζητήματα, λέγοντας μεταξύ άλλων σε βίντεο που ανήρτησε -λίγο πριν την αναχώρησή του από τις ΗΠΑ- πως «η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από τη Δεξιά τελειώνει εδώ. Η διαίρεση των Ελλήνων από τη Δεξιά, τελειώνει εδώ».

Ωστόσο από σήμερα Πέμπτη η κινητικότητα εν όψει ευρωεκλογών θα είναι έντονη στην Κουμουνδούρου. Στις 15:00 έχει οριστεί η συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συζητηθούν οργανωτικής φύσεως θέματα που σχετίζονται με τις επερχόμενες εκλογές, όπως φυσικά και με την αποτίμηση της εσωτερικής διαδικασίας εκλογής των υποψηφίων που προηγήθηκε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments