Διεθνή

Χρηματιστήριο σιτηρών για τα μέλη της BRICS δρομολογεί ο Πούτιν

Χρηματιστήριο σιτηρών για τα μέλη της BRICS δρομολογεί ο Πούτιν

Πηγή Φωτογραφίας: FILE - Russian President Vladimir Putin speaks to Governor of Magadan Region Sergey Nosov via videoconference at the Novo-Ogaryovo residence outside Moscow, Russia, on Oct. 21, 2022. The International Criminal Court said Friday, March 17, 2023 it has issued an arrest warrant for Russian President Vladimir Putin for war crimes because of his alleged involvement in abductions of children from Ukraine. (Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

H νέα πλατφόρμα θα επιτρέπει στους αγοραστές να αγοράζουν απευθείας από τους παραγωγούς - Στόχος της Μόσχας η καλύτερη πρόσβαση των σιτηρών της στις μεγάλες αγορές της Ομάδας - Μέχρι την 1η Ιουλίου η παρουσίαση της ρωσικής πρότασης

Tη δημιουργία χρηματιστηριακής αγοράς σιτηρών στο πλαίσιο της ομάδας των BRICS έχει βάλει σκοπό η Μόσχα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που επικαλείται πηγές από το Κρεμλίνο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να προχωρήσει στη διαμόρφωση σχετικής πρότασης που θα αφορά τη διευκόλυνση του εμπορίου μεταξύ των κρατών μελών της ομάδας. Στην ομάδα εντάσσονται, πέρα από τη Ρωσία, η Κίνα, η Βραζιλία, η Ινδία και η Νότιος Αφρική, ενώ πρόσκληση εισδοχής έχουν λάβει επίσης από πέρυσι η Αίγυπτος, η Αιθιοπία, το Ιράν, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Με τη νέα διεύρυνση η αγορά των BRICS ενισχύεται περαιτέρω και προφανώς αναβαθμίζεται περαιτέρω για τη Ρωσία, εν μέσω κυρώσεων, κάτι που προφανώς το Κρεμλίνο επιθυμεί να εκμεταλλευτεί για τη μέγιστη προώθηση των προϊόντων της, στην προκειμένη περίπτωση των σιτηρών.

Η ιδέα επικεντρώνεται στη δημιουργία μιας πλατφόρμας που θα επιτρέπει στους αγοραστές να αγοράζουν απευθείας από τους παραγωγούς, κάτι που ο Πούτιν έχει ήδη εμφανιστεί να στηρίζει ενόψει της συνόδου κορυφής, τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το Reuters, το Κρεμλίνο ζήτησε η πρόταση να είναι έτοιμη για να παρουσιαστεί μέχρι την 1η Ιουλίου από τον πρωθυπουργό, Μιχαήλ Μισούστιν και την επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, Ελβίρα Ναμπιουλίνα.

Παράλληλα φαίνεται πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή προς την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να δρομολογήσουν επιπρόσθετα μέτρα στήριξης προς τους αγρότες, συμπεριλαμβανομένης της χορήγησης επιδομάτων για την προμήθεια καυσίμων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments