Πολιτική

ΑΔΑΕ: Αποφάσισε πλήρη συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

ΑΔΑΕ: Αποφάσισε πλήρη συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

Πηγή Φωτογραφίας: (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)//Η Ολομέλεια της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, καθώς η Ολομέλεια του ΣτΕ είχε κρίνει ότι είναι υπέρμετρο το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης ενημέρωσης όσων θίγονται τα δικαιώματά τους από παρακολουθήσεις.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε

Η ΑΔΑΕ ανακοίνωσε ότι συμμορφώνεται με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την υπόθεση παρακολούθησης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

Η Ολομέλεια της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, καθώς η Ολομέλεια του ΣτΕ είχε κρίνει ότι είναι υπέρμετρο το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης ενημέρωσης όσων θίγονται τα δικαιώματά τους από παρακολουθήσεις.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΑΔΑΕ:

«Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, η Ολομέλεια της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) αποφάσισε σχετικά με τα βήματα που θα γίνουν με σκοπό την πλήρη συμμόρφωση προς την απόφαση 465/2024 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά αίτηση ακυρώσεως του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ν. Ανδρουλάκη».

Ανδρουλάκης: Η αντιπολίτευση του Κασσελάκη με τα κότερα και τα θαύματα είναι «θείο δώρο» στον Μητσοτάκη

Δεν ήταν καλή η συγκυρία για την προγραμματισμένη συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα», το πρωί της Τετάρτης: μόλις είχε προηγηθεί η είδηση για την τελευταία δημοσκόπηση (αυτή της Opinion Poll που προβλήθηκε στο Action24) που έδειχνε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καθαρά τρίτο πολύ πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ (12% έναντι 15,1%).

Ομως ο κ. Ανδρουλάκης θέλησε να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης και έκανε κριτική περί Τύπου: «Περίμενα από τους έλληνες δημοσιογράφους σήμερα το πρωί να πάρουν αυτόν τον πίνακα της Eurostat που σημειώνει ότι στην Ελλάδα είναι υπερτετραπλάσια η αύξηση του ρυθμού πληθωρισμού στα τρόφιμα σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση –5,4% στη χώρα μας, 1,2% στην Ευρώπη, τον Μάρτιο– και να ρωτήσετε όλους τους υπουργούς της ΝΔ “γιατί στην Ελλάδα έχουμε υπερτετραπλάσια αύξηση του ρυθμού πληθωρισμού”» είπε ο κ. Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε: «Σήμερα, οι έλεγχοι στην αγορά είναι πολύ λίγοι και τα πρόστιμα πολύ μικρά. Αν υπήρχαν πολλοί έλεγχοι με πολύ βαριά πρόστιμα, δεν θα είχαμε αυτήν την τεράστια κερδοσκοπία. Να το πω πολύ απλά και λαϊκά: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η χαρά των πολυεθνικών και της εγχώριας ολιγαρχίας».

Ο κ. Ανδρουλάκης προσπάθησε να δείξει και ότι είναι εφάμιλλος του Κυριάκου Μητσοτάκη: είπε πως αν ήταν πρωθυπουργός ο ίδιος, αύριο το πρωί θα είχαμε μια έντιμη διακυβέρνηση. «Το λέω αυτό με ευθύ τρόπο απέναντι στον Πρωθυπουργό. Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι μια ατιμία εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Οι ανισότητες καλπάζουν, καταρρέει το ΕΣΥ, η ακρίβεια είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, και μας λέει ότι τα έχει πάει καλά», επεσήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments