Πολιτική

Για το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ μιλάει απόψε ο πρωθυπουργός

Για το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ μιλάει απόψε ο πρωθυπουργός

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ STAR ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΜΑΡΑ ΖΑΧΑΡΕΑ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Στις 6μμ στον "Ελληνικό Κόσμο".

Σήμερα στις 18:00 το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε εκδήλωση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας για το εθνικό πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Αυτό περιλαμβάνει στοχευμένες παρεμβάσεις για την ενίσχυση υποδομών και τεχνικού εξοπλισμού αλλά και την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ στηρίζεται σε 4 πυλώνες: α) αναβάθμιση υποδομών και εγκαταστάσεων β) συστήματα προειδοποίησης και μέσα πρόληψης γ) εξοπλισμός και μέσα συντονισμού και δ) επιχειρησιακός εξοπλισμός και μέσα αντιμετώπισης.

Η κυβέρνηση επενδύει στην πρόληψη και θωρακίζει τη χώρα για να μπορεί να αντέξει τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης και του κινδύνους από πυρκαγιές, πλημμύρες και γενικά έντονα καιρικά φαινόμενα και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να ανακοινώσει τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει επενδύοντας και στο ανθρώπινο δυναμικό. Παράλληλα, έντονες είναι οι προετοιμασίες για την αντιπυρική περίοδο και για τον λόγο αυτό επιταχύνονται οι διαδικασίες για την προμήθεια drones ανίχνευσης και κατάσβεσης, έργο που υπολογίζεται γύρω στα 13,6 εκατομμύρια ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments