Πολιτική

Μητσοτάκης: Έχουμε κάνει ό,τι μπορούσαμε καλύτερο για να προετοιμαστούμε για το φετινό καλοκαίρι

Μητσοτάκης: Έχουμε κάνει ό,τι μπορούσαμε καλύτερο για να προετοιμαστούμε για το φετινό καλοκαίρι

Πηγή Φωτογραφίας: [369102] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΑΙΓΙΣ" ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Τη σημασία του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» της Πολιτικής Προστασίας, μεσούσης της κλιματικής κρίσης, εξήρε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην εκδήλωση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι είναι «υποχρέωσή μας να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες σε ό,τι αφορά την κλιματική κρίση (..) Πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση το αναγκαίο τρίπτυχο, με ιερή προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής».

«Δεν θα πω μεγάλες κουβέντες, έχουμε κάνει ό,τι μπορούσαμε καλύτερο για να μας βρει το φετινό καλοκαίρι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένους» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε την εκδήλωση:

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στη μανία των ακραίων καιρικών φαινομένων, που είναι συνέπεια της κλιματικής αλλαγής, αλλά και πόσο σημαντική είναι η πρόληψη.

«Ιερή προτεραιότητα η προστασία της ανθρώπινης ζωής» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.«Θέλω να εκφράσω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους αφανείς ήρωες της πρώτης γραμμής» σημείωσε ο πρωθυπουργός.«Η εμπειρία των περασμένων χρόνων μάς δίνει δύναμη και γνώση για τη νέα αντιπυρική περίοδο, που ήδη έχει ξεκινήσει».

Στο μέτρο του δυνατού έχουμε κάνει ό,τι γίνεται καλύτερο για να μας βρει έτοιμους το φετινό καλοκαίρι, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.Η συντριπτική πλειοψηφία των δασικών πυρκαγιών αντιμετωπίζονται εν τη γενέσει τους. Είναι λίγες αυτές που γιγαντώνονται.

Έχουν γίνει πλέον πιο αυστηρές και οι ποινές για τους εμπρηστές και για αυτούς που από αμέλεια ευθύνονται για πυρκαγιές.Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αδράνεια. Το εν λόγω πρόγραμμα είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα αναβάθμισης του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας στην Ελλάδα.

Τι είναι το πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ»

Το εθνικό πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας «ΑΙΓΙΣ» περιλαμβάνει μια σειρά από ποικίλες αλλά και στοχευμένες παρεμβάσεις για την ενίσχυση υποδομών και τεχνικού εξοπλισμού, την αναβάθμιση δεξιοτήτων ανθρωπίνων πόρων και του γνωσιακού υπόβαθρου, την ενσωμάτωση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και την προώθηση της καινοτομίας στον τομέα Πολιτικής Προστασίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments