Πολιτική

Άρχισαν τα αυτογκόλ στον ΣΥΡΙΖΑ

Άρχισαν τα αυτογκόλ στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [365375] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ "ΑΝΑ-ΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Προβληματισμός στην Κουμουνδούρου για τα πολιτικά "φάλτσα" του Κασσελάκη.

Η “εκεχειρία” και το σύμφωνο εσωκομματικού “σιωπητηρίου” έως τις ευρωεκλογές έχει αρχίσει να αποδυναμώνεται και στην πράξη. Σε τέτοιο βαθμό, που πολλά από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, του Οργάνου που δεν “ελέγχει” ο κ. Κασσελάκης, απεύχονται να συνεδριάσει πριν από το Πάσχα, όπως είχε αποφασίσει το Εκτελεστικό Γραφείο να γίνει άμα τη επιστροφή του από τη “ναυτική περιοδεία

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν απέφυγαν να τοποθετηθούν δημόσια, αλλά και εξέφρασαν δημόσια τις διαφωνίες τους με τα προεδρικά “καμώματα”.

Ο πρώην γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος  Βασιλειάδης (ο οποίος παραιτήθηκε στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος), δεν φείδεται κριτικής προς τον πρόεδρο:

– Σε μια κοινωνία που ζει από θαύμα, δεν χρειαζόμαστε θαυματοποιούς. Αυτό που χρειάζεται είναι ορθολογισμός και ρεαλιστικός ριζοσπαστισμός.

– Η εποχή της μοναδικής αλήθειας έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Πόσο μάλλον η εποχή των σωτήρων, πραγματικών ή κατασκευασμένων.

– Ας πάρουμε πίσω την πολιτική ως εργαλείο.

Σε άρθρο του, ο Κώστας Ζαχαριάδης χρησιμοποίησε, από την πλευρά του, και ένα απολύτως ακραίο σενάριο (αν δηλαδή το εκλογοδικείο κρίνει τους Σπαρτιάτες μη εκλέξιμους, αποφασίζει να επαναλάβει τις εκλογές στις εκλογικές περιφέρειες όπου εξελέγησαν) για να επικαιροποιήσει την ατζέντα της συνεργασίας μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων.

“Για την προοδευτική αντιπολίτευση υπάρχει μόνο ένας τρόπος να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές και να μην κερδίσει και τις 11 διεκδικούμενες έδρες: εκλογική συνδιαλλαγή. Ένα ενιαίο προοδευτικό ψηφοδέλτιο απέναντι στη Δεξιά, για να βάλει φρένο στη Δεξιά, να δείξει ελπίδα και προοπτική ανατροπής, ώστε να αποτρέψει τη Δεξιά από το να επεκτείνει την κοινοβουλευτική της κυριαρχία”.

Κόντρα, προφανώς, στην ηγεσία της Κουμουνδούρου: Ο Στέφανος Κασσελάκης όχι μόνον έχει προεξοφλήσει την αυτόνομη πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με… εξαίρεση τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, την οποία εκθειάζει επανειλημμένως, δεν θέλει επαφές ούτε με το ΠΑΣΟΚ ούτε, φυσικά, με τη Νέα Αριστερά (ούτε εκείνη θέλει καμία σχέση μαζί του).

Οι παραπάνω παρεμβάσεις ανήκουν σε όσους χρησιμοποιούν τον πολιτικό λόγο και τα υπονοούμενα για να διαχωρίσουν τη θέση τους από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο Χρήστος Σπίρτζης είναι, επίσης, αιχμηρός. Όταν ο Κασσελάκης είπε ότι θέλει να είναι πρωθυπουργός για δύο θητείες, ο πρώην υπουργός και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αντέτεινε δημοσίως, ούτε λίγο ούτε πολύ: “Ο κ. Κασσελάκης θέλει, αλλά δεν το βλέπω”!

Στο μεταξύ, ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει να ασκεί κριτική στην περίοδο του Αλέξη Τσίπρα. Τις προάλλες είπε (μεταξύ πολλών άλλων) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον αντιεπιχειρηματικός όπως ήταν επί Τσίπρα. Προηγήθηκε η απόφαση του τέως προέδρου να παραστεί στην εκδήλωση για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, που προκάλεσε – επιεικώς– αμηχανία στους συνομιλητές του εντός ΣΥΡΙΖΑ. Ιδίως το ενσταντανέ που τον ανέβασε ο κ. Κασσελάκης στη σκηνή, με το κάλεσμα: “Έλα πάνω, Αλέξη”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments