Πολιτική

ΝΔ: Σε τροχιά δημοσκοπικής ανόδου

ΝΔ: Σε τροχιά δημοσκοπικής ανόδου

Πηγή Φωτογραφίας: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Κοντά στα επίπεδα των ευρωεκλογών του 2019 κινείται η ΝΔ.

Το πολιτικό τοπίο δεν φαίνεται να παρουσιάζει σημαντικές αλλαγές. Μόνο μικρές μετατοπίσεις που ενδεχομένως να δείχνουν μια τάση. Για αυτό άλλωστε μεγαλύτερη αξία σε αυτή τη φάση έχουν τα ποιοτικά στοιχεία των εταιριών δημοσκοπήσεων που δείχνουν κυρίως τις αδυναμίες ή τα «δυνατά χαρτιά» της κυβέρνησης. Καθόλου τυχαία στον ΣΥΡΙΖΑ δεν επέλεξαν να «κουμπώσουν» τη «ναυτική εβδομάδα» του Στέφανου Κασσελάκη με την προ ημερησίας συζήτηση για την ακρίβεια που ζήτησε ο Σωκράτης Φάμελλος. Η οικονομία και η καθημερινότητα των πολιτών θα έχει αναμφισβήτητα την πρώτη θέση το τελευταίο μήνα πριν στηθούν οι κάλπες.

Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις. ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στη δημοσκόπηση της GPO, η οποία δημοσιεύθηκε χθες στα «Παραπολιτικά». Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 33,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,3%, το ΠΑΣΟΚ 13,5%, το ΚΚΕ 8,8%, οι Σπαρτιάτες 2,4%, η Ελληνική Λύση 9,1%, η Νίκη 3,4%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,1%, το ΜέΡΑ25 2,1%, η Νέα Αριστερά 2,7% και οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου 2,2% και άλλο 2,8%

Η Ν.Δ. το προηγούμενο διάστημα, χωρίς να αμφισβητείται το καθαρό της προβάδισμα, βρέθηκε σε δύσκολη θέση δημοσκοπικά, αλλά και πολιτικά, λόγω του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά κυρίως εξαιτίας της εξελισσόμενης υπόθεσης του δυστυχήμα τος των Τεμπών.

Η κατάσταση αρχίζει και θυμίζει σε μεγάλο βαθμό την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της περσινής προεκλογικής περιόδου, όταν, ενώ το δυστύχημα των Τεμπών κυριαρχούσε στη δημόσια ατζέντα, βαδίζοντας προς τις εκλογές η συζήτηση μετατοπίστηκε στα θέματα της κυβερνητικής εκλεξιμότητας και τα Τέμπη υποχώρησαν, για να επανέλθουν έναν χρόνο αργότερα.

Το κυβερνών, κεντροδεξιό κόμμα κινείται κοντά στα ποσοστά των ευρωεκλογών του 2019, με το σύνολο των δύο επόμενων κομμάτων να είναι ακόμη μικρότερο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει ήδη μια ομάδα εμπροσθοφυλακής για να κατέβει στην προεκλογική περίοδο, καθώς κάθε περιφέρεια έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να απειλείται περισσότερο από τη “ζημιά” που μπορεί να υποστεί από την Ελληνική Λύση και τη δεξιά της πτέρυγα και λιγότερο από τη “μάχη του κέντρου” στην οποία συγκρούονται ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Για τα δύο κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η μάχη για τη δεύτερη θέση θα είναι σκληρή μέχρι την τελευταία στιγμή. Ωστόσο, η κατάσταση για τον Νίκο Ανδρουλάκη γίνεται όλο και πιο δύσκολη όσο κυλούν οι εβδομάδες.

Όπως η «παράσταση νίκης» δεν έχει αμφισβητηθεί ποτέ έτσι και η παγίωση μιας εικόνας δεν είναι εύκολο να ανατραπεί. Υπάρχει, ωστόσο ένας αστερίσκος. Το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει το κοινό που θα το εμπιστευθεί στις εκλογές. Το ίδιο δεν ισχύει για τον ΣΥΡΙΖΑ που τώρα «συστήνεται» με ένα φρέσκο εκλογικό σώμα, σχετικά απροσδιόριστο και νέο σε ηλικία που κανείς δεν ξέρει τι θα επιλέξει την καλοκαιρινή ημέρα των εκλογών. Την παραλία ή το εκλογικό παραβάν;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments