Nέα της αγοράς

Costa Navarino: Σε πλήρη εξέλιξη οι επενδύσεις 400 εκατ. για τις γειτονιές των βιλών

Costa Navarino: Σε πλήρη εξέλιξη οι επενδύσεις 400 εκατ. για τις γειτονιές των βιλών

Πηγή Φωτογραφίας: costanavarino.com

Με όλα τα ξενοδοχεία σε λειτουργία και μία γειτονιά βιλών ξεκίνησε η σεζόν στην Costa Navarino

Με όλα τα ξενοδοχεία σε πλήρη λειτουργία για πρώτη φορά στην ιστορία του, με μία νέα γειτονιά κατοικιών, και με αυξημένες ήδη προκρατήσεις για τη θερινή σεζόν σε σύγκριση με πέρυσι, υποδέχεται το Πάσχα, το θέρετρο της Costa Navarino, ένας τουριστικός προορισμός που απορρόφησε μέχρι τώρα επενδύσεις άνω των 1,25 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του real estate. Τελευταίο από τα τέσσερα ξενοδοχεία που ανοίγει τις πόρτες του στις 3 Μαΐου είναι το W Costa Navarino, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι για τις ημέρες του Πάσχα οι πληρότητες φτάνουν το 100% και για τα τέσσερα ξενοδοχεία.

Το πρώτο ξενοδοχείο που άνοιξε ήταν το The Westin Resort Costa Navarino, στις 18 Φεβρουαρίου, το Mandarin Oriental, Costa Navarino ξεκίνησε την 1η Απριλίου, ενώ στις 25 Απριλίου ξεκίνησε τη λειτουργία του το The Romanos, a Luxury Collection Resort.

Όμως και η Navarino Agora, ο διαδραστικός, πολυπολιτισμικός χώρος της Costa Navarino, που είναι ανοικτός σε όλους όσοι ζουν ή επισκέπτονται τη Μεσσηνία, ξεκίνησε στις 22 Απριλίου τη λειτουργία του και όλη τη σεζόν θα προσφέρει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που προβάλλει τον πολιτισμό, τις τέχνες, τη μόδα και τη γαστρονομία.

Η νέα γειτονιά

Παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη είναι η ανάπτυξη της οικιστικής κοινότητας της Costa Navarino , η οποία έχει σημαντική απήχηση, με πάνω από το 80%των βιλών να έχει πωληθεί, Υπολογίζεται ότι οι επενδύσεις τρίτων στην οικιστική κοινότητα της Costa Navarino (αγορές και κατασκευή βιλών) ξεπέρασαν τα 400 εκατ. ευρώ. Η ΤΕΜΕΣ που ελέγχει την Costa Navarino για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση προχώρησε στη δημιουργία μιας νέας γειτονιάς, της Valley Greens, στην οποία έχει ήδη δεσμευθεί ή πωληθεί πάνω από 50% των κατοικιών. Η νέα γειτονιά βρίσκεται σε μια μοναδική τοποθεσία με θέα τους ελαιώνες, την πλούσια φύση αλλά και το Ιόνιο Πέλαγος. Περιλαμβάνει semi-detached κατοικίες δύο και τριών υπνοδωματίων καθώς και detached κατοικίες, οι οποίες παραδίδονται «με το κλειδί στο χέρι» (turn-key).

Οι υπόλοιπες γειτονιές είναι η Sea Dunes, η Rolling Greens, και η Olive Grove.

Βίλες προς ενοικίαση

Πρόσφατα η Costa Navarino εστιάζοντας ακόμη περισσότερο στο real estate παρουσίασε μια συλλογή βιλών προς ενοικίαση. Οι κατοικίες είναι ιδανικές για όσους θέλουν να ζήσουν την εμπειρία της διαβίωσης που προσφέρουν οι Costa Navarino Residences, απολαμβάνοντας παράλληλα άμεση πρόσβαση σε όλες τις εμπειρίες του προορισμού και ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαχείρισης.

Ήδη, μέσω της ιστοσελίδας των κρατήσεων παρουσιάζονται 16 διαφορετικές κατοικίες, οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν η κάθε μία μέχρι και 10 άτομα.

Όπως τονίζεται υπάρχει ήδη σημαντικό ενδιαφέρον, κυρίως από Βορειοδυτική Ευρώπη και Αμερική. Οι 16 βίλες βρίσκονται σε δυο γειτονιές: τη Rolling Greens, μέσα στην πλούσια μεσσηνιακή φύση, με άμεση πρόσβαση στο γήπεδο The Dunes Course και με ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα και τη γειτονιά Olive Grove μέσα στους ελαιώνες και με πανοραμική θέα στο Ιόνιο πέλαγος.

Επίσης φέτος, η οικιστική κοινότητα των Costa Navarino Residences, υποδέχθηκε τους ιδιοκτήτες της γειτονιάς Rolling Greens στο Navarino Duneς καθώς ολοκληρώθηκε το κατασκευαστικό πρόγραμμα. Πρόκειται για την γειτονιά με turn-key (έτοιμες προς χρήση) βίλες, η οποία είχε σημαντική απήχηση, καθώς όλες οι κατοικίες είχαν πωληθεί μέσα σε 1 χρόνο από το λανσάρισμά τους. Δυο από τις βίλες, αγόρασε όπως είναι γνωστό ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Ελληνας σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς.

Νέες πτήσεις

Νέες προοπτικές ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος όχι μόνο για την Costa Navarino αλλά για ολόκληρη τη Μεσσηνία δίνει η βελτιωμένη αεροπορική σύνδεση της περιοχής με τον υπόλοιπο κόσμο. Η νέα πτήση της Aegean-Olympic Air θα συνδέει το Ηράκλειο με την Καλαμάτα δυο φορές την εβδομάδα από την 1η Ιουνίου, ενώ οι πτήσεις από την Αθήνα ξεκίνησαν στις 4 Απριλίου, δίνοντας τη δυνατότητα για πολλαπλές συνδέσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω του δικτύου της Aegean Airlines και της Star Alliance. Παράλληλα, οι πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Επιπλέον, φέτος ξεκίνησαν εβδομαδιαίες πτήσεις της SAS από τη Στοκχόλμη στα τέλη Φεβρουαρίου, ενισχύοντας τη συνδεσιμότητα και τη χαμηλή σεζόν.

Η νέα πτήση της Air France από το Παρίσι θα ξεκινήσει στις 6 Ιουλίου, μία φορά την εβδομάδα. Τέλος, οι νέες εβδομαδιαίες πτήσεις της Volotea από τη Λιλ και τη Λιόν ξεκίνησαν τον Απρίλιο.

Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι από τα πρώτα που ανοίγουν (Φεβρουάριο) και κλείνουν (Νοέμβριο) την τουριστική σεζόν.

Η τρίτη φάση ανάπτυξης

Μόνο το 2022-2023 υλοποιήθηκε ένα επενδυτικό πλάνο 250 εκατ. ευρώ που περιελάβανε τα δυο νέα ξενοδοχεία (Mandarin Oriental, Costa Navarino και W Costa Navarino), τα δυο νέα γήπεδα γκολφ στο Navarino Hills και τη Navarino Agora, που ολοκλήρωσαν την δεύτερη φάση επέκταση της Costa Navarino.

Η τρίτη φάση επέκτασης περιλαμβάνει την πλήρη ανάπτυξη των περιοχών Navarino Bay, Navarino Hills καθώς και το Navarino Blue, με στόχο να δημιουργηθούν ξεχωριστές περιοχές που συμπληρώνουν η μία την άλλη και προσελκύουν ταξιδιώτες διαφορετικού προφίλ.

ΠΗΓΗ/ Λάμπρος Καραγεώργος/Ot.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments