Πολιτική

Στην Τήνο για την πρώτη Ανάσταση ο πρωθυπουργός

Στην Τήνο για την πρώτη Ανάσταση ο πρωθυπουργός

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ//Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία της πρώτης Αναστάσεως στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου.

Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στο νησί για τις ημέρες του Πάσχα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία της πρώτης Αναστάσεως στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου.

Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στο νησί για τις ημέρες του Πάσχα.

Με όρους εθνικών εκλογών η εκστρατεία της κυβέρνησης

Η ερχόμενη εβδομάδα σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση για την εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου, μια αναμέτρηση, στην οποία ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αποδώσει διπλή διάσταση, με ευρωπαϊκή και εθνική σημασία. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, ο στρατηγικός σχεδιασμός που το Μέγαρο Μαξίμου και η Πειραιώς επεξεργάζονται, δεν διαφέρει σχεδόν σε τίποτα από τον σχεδιασμό μιας κάλπης εθνικών εκλογών.

Από την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα επισκέψεων στην Αττική και όχι μόνο, επισκεπτόμενος όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές για να τις ενημερώσει για το εκλογικό δίλημμα, τις δραστηριότητες της κυβέρνησης και τα σχέδιά της για το άμεσο μέλλον. Παράλληλα, οι 12 υπουργοί που έχουν οριστεί σε διάφορες περιοχές της χώρας αναμένεται να επικεντρωθούν στις περιοχές που τους έχουν ανατεθεί, είτε μεμονωμένα είτε συνοδευόμενοι από τοπικούς βουλευτές. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει στην Πειραιώς συσκέψεις υψηλόβαθμων κομματικών στελεχών, τα οποία θα ενημερωθούν αναλυτικά για τη συμμετοχή τους στην προεκλογική εκστρατεία.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι αν το αποτέλεσμα στην κάλπη δεν είναι το επιθυμητό, ναι μεν η κυβέρνηση δεν θα αλλάξει, αλλά σίγουρα θα κληθεί να λειτουργήσει σε πιο δύσκολες συνθήκες. Αυτός από μόνο του είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να πιάσει τον εκλογικό πήχη που έχει θέσει, δηλαδή το 33,1% των τελευταίων ευρωεκλογών, το 2019. Εάν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του Ιουνίου είναι παρόμοια, η πολιτική κατάσταση θα παραμείνει διαχειρίσιμη, επιτρέποντας στην κυβέρνηση να συνεχίσει τη δηλωμένη πορεία της για τα επόμενα τρία χρόνια, μέχρι τις εθνικές εκλογές του 2027.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments