Πολιτική

Μητσοτάκης: Ψηλά στην ατζέντα νέα γενιά και αγρότες

Μητσοτάκης: Ψηλά στην ατζέντα νέα γενιά και αγρότες

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Έμφαση στην προσωπική επικοινωνία πρόκειται να δώσει ο πρωθυπουργούς κατά τις εξορμήσεις του στην περιφέρεια.

Δύο εξορµήσεις εκτός Αττικής ανά εβδοµαδιαία βάση και όσο το δυνατόν περισσότερες επισκέψεις εντός του Λεκανοπεδίου περιλαµβάνει ο προγραµµατισµός του επιτελείου του Μεγάρου Μαξίµου, σε ό,τι αφορά την προσωπική εµπλοκή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές. Με δεδοµένο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσέδωσε σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά στην αναµέτρηση της 9ης Ιουνίου, µιλώντας για διακυβεύµατα όπως η διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας και η διαφύλαξη της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας και µε φόντο τα ευρήµατα των δηµοσκοπήσεων που καταδεικνύουν ότι ο ίδιος εξακολουθεί να συνιστά το ισχυρό χαρτί της Ν.∆., βγαίνει και πάλι µπροστά προχωρώντας σε σειρά περιοδειών και εµφανίσεων στα media, µε ξεκάθαρο στόχο την υπογράµµιση των πλεονεκτηµάτων του έναντι των άλλων πολιτικών αρχηγών.

Η σειρά των εξορμήσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα ξεκινήσει άμεσα, με πρώτους σταθμούς τη Δυτική Ελλάδα (Αγρίνιο) και την Ήπειρο (Άρτα και Πρέβεζα), καθώς και τη Χίο, στην οποία η ΝΔ έχει το μεγαλύτερο ποσοστό στη χώρα και δεν έχει επισκεφθεί εδώ και καιρό.

Ακολουθεί η συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία, ίσως η σημαντικότερη περιοδεία που έχει προγραμματιστεί ως προς τον στόχο της συσπείρωσης των παραδοσιακών ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος. Κεντρικός άξονας αυτής της εξόρμησης είναι, βεβαίως, η ανάσχεση της εκλογικής δυναμικής της Ελληνικής Λύσης και άλλων πολιτικών δυνάμεων στα δεξιά της ΝΔ, που προσελκύουν τον μεγαλύτερο αριθμό οπαδών και ψηφοφόρων στις αντίστοιχες επαρχίες.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Πελοπόννησο, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Δυτική Μακεδονία και την Κρήτη. Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συνοδείας του είναι να καθοριστούν οι τοπικές προτεραιότητες για την παρουσία του πρωθυπουργού, σύμφωνα με τις ανάγκες που αναδεικνύονται από τις κυλιόμενες μετρήσεις που πραγματοποιεί το Μέγα Μαξίμου.

Εκτός από τις δύο κεντρικές συναντήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το μοντέλο που θα υιοθετηθεί κατά τη διάρκεια των επισκέψεων αυτών θα είναι οι συναντήσεις και η άμεση επαφή με τους πολίτες και τους παραγωγικούς φορείς, με ιδιαίτερη προσωπική επικοινωνία μέσω ενός μόνο μικροφώνου.

Τον συντονισμό των επισκέψεων του πρωθυπουργού θα αναλάβει και πάλι ο Θανάσης Νέζης, στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, και θα υποστηριχθεί από ομάδα στελεχών του Μαξίμου και της Πειραιώς. Άλλα μέλη του επικοινωνιακού τμήματος είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, η Κυλά Καψή, υπεύθυνη επικοινωνίας του πρωθυπουργικού γραφείου, ο αναπληρωτής Χρήστος Ζωγράφου, ο Γιώργος Ευθυμίου και ο γραμματέας του κόμματος της ΝΔ Γιώργος Ευθυμίου. Υπεύθυνος του τομέα επικοινωνίας: Ο κ. Γ. Οργάνωσης και κινητοποίησης παίζουν σημαντικό ρόλο η Μαρία Συρεγγέλα, ο γενικός διευθυντής του κόμματος Γιάννης Σμίλης και ο οργανωτικός γραμματέας Στέλιος Κονταδάκης.

Παράλληλα, η σταθερή συνηγορία που αναπτύσσει δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δύο επιπλέον στοιχεία. Όπως εξηγούν οι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου που μελετούν τάσεις και αριθμούς, ο ίδιος και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη θα τα αναλύσουν ιδιαίτερα καθώς πρόκειται για μια παράμετρο που συμβάλλει σημαντικά στη διαμόρφωση των ισορροπιών το βράδυ της ψηφοφορίας.

Το πρώτο είναι η “επαφή” με τους αγρότες, με την κυβέρνηση να επενδύει ιδιαίτερα στη διαδικασία αναθεώρησης της νέας ΚΑΠ και στις πρωτοβουλίες της ελληνικής πλευράς και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη προς αυτή την κατεύθυνση.

Η άλλη είναι η στοχευμένη στήριξη των νέων ζευγαριών και συνολικά της νέας γενιάς, όπως επιδόματα (π.χ. μητρότητας) ή παρεμβάσεις στον τομέα της στέγασης. Ο τομέας αυτός περιλαμβάνει κοινωνικά ζητήματα που αποτελούν σήμερα απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση και αφορούν τις υψηλότερες προτεραιότητες, όπως το δημογραφικό, η παιδεία και η δημιουργία συνθηκών για περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη.

Ο Πρωθυπουργός, τόσο στις συναντήσεις του με τους “γαλάζιους” βουλευτές όσο και στις πρόσφατες συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, προβαίνει σε συστάσεις και συμβουλές προς ανώτερα κυβερνητικά στελέχη και στέλνει το μήνυμα ότι οι επόμενες εκλογές θα κρίνουν πολλά, στάση που ερμηνεύεται ως πρόσκληση για μετεκλογικό ανασχηματισμό. “Γι’ αυτό αντιμετωπίζουμε την ψήφο στις επόμενες εκλογές ως εντολή να κάνουμε λιγότερα λάθη και να κάνουμε περισσότερη δουλειά”, είπε ο κ. Μητσοτάκης στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, καλώντας τα κυβερνητικά στελέχη να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να παλέψουν για μια νέα εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά τα συµπεράσµατα του αποτελέσµατος της 9ης Ιουνίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ευελπιστώντας να έχει επιτύχει τον διακηρυγµένο στόχο του 33%+ που θα επιβεβαιώσει εκ νέου την κυριαρχία του στο πολιτικό σκηνικό, θα πατήσει το κουµπί του restart και µε φόντο τη ∆ΕΘ του φθινοπώρου θα δώσει το στίγµα της πολιτικής που θα ακολουθήσει το Μαξίµου, σε ορίζοντα τριετίας, που θα εστιάζει σε µεταρρυθµιστικές πολιτικές µε στόχο τη βελτίωση της καθηµερινότητας των πολιτών. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός είναι πιθανό να δώσει το «σήµα» της επανέναρξης της «καθαρής» κυβερνητικής περιόδου, µέσω αλλαγών στο κυβερνητικό σχήµα, που είναι πιθανό να γίνουν αµέσως µετά τις ευρωεκλογές ή το αργότερο στις αρχές Σεπτεµβρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments