Nέα της αγοράς

UBS: Ανώτερα των προβλέψεων τα αποτελέσματα

UBS: Ανώτερα των προβλέψεων τα αποτελέσματα

Πηγή Φωτογραφίας: Signs of Swiss bank giant UBS bank are seen in Basel on April 4, 2023./ APF

Οι μετοχές της UBS εκτινάχθηκαν στα ύψη κατά 51,7% πέρυσι, αλλά είχαν ένα πιο υποτονικό ξεκίνημα το 2024, σημειώνοντας πτώση 4,6% μέχρι στιγμής.

Εκπλήσσοντας ευχάριστα τους αναλυτές, η UBS ανακοίνωσε την Τρίτη καθαρά κέρδη ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Πρόκειται επί της ουσίας για το πρώτο κερδοφόρο τρίμηνο του ελβετικού τραπεζικού κολοσσού από τότε που ολοκλήρωσε την εξαγορά της Credit Suisse τον Ιούνιο του 2023, καθώς συνεχίζει το κολοσσιαίο έργο ολοκλήρωσης για να ενώσει τις επιχειρήσεις.

Τα χαμηλότερα έξοδα μετά την εξαγορά της Credit Suisse βοήθησαν την τράπεζα να σημειώσει καθαρά κέρδη 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο, εν όψει της συναινετικής πρόβλεψης σε δημοσκόπηση της LSEG ύψους 721,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι μετοχές της UBS εκτινάχθηκαν στα ύψη κατά 51,7% πέρυσι, αλλά είχαν ένα πιο υποτονικό ξεκίνημα το 2024, σημειώνοντας πτώση 4,6% μέχρι στιγμής.

Τα καθαρά έσοδα που αποδίδονται στους μετόχους της μεγαλύτερης τράπεζας της Ελβετίας ήταν καλύτερα από μια συναινετική εκτίμηση της εταιρείας για 602 εκατομμύρια δολάρια και συγκρίνονται με κέρδη 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Εξοικονόμηση

Η UBS δήλωσε επίσης την Τρίτη ότι είχε επιτύχει επιπλέον εξοικονόμηση ακαθάριστου κόστους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων το πρώτο τρίμηνο, ανεβάζοντας τη συνολική εξοικονόμηση σε 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Στόχος της είναι να επιτύχει άλλα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε εξοικονόμηση μέχρι το τέλος του έτους.

Ο κλάδος διαχείρισης περιουσίας του ομίλου ανέφερε 27 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρά νέα περιουσιακά στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του έτους, σε σύγκριση με 22 δισεκατομμύρια δολάρια για τους τρεις μήνες πριν.

Ωστόσο, η UBS επισήμανε ότι ο χαμηλότερος όγκος δανείων και καταθέσεων καθώς και τα χαμηλότερα επιτόκια στην Ελβετία θα μπορούσαν να επηρεάσουν το τμήμα διαχείρισης περιουσίας της τράπεζας.

«Το δεύτερο τρίμηνο του 2024, αναμένουμε μια χαμηλή έως μεσαία μονοψήφια μείωση των καθαρών εσόδων από τόκους στο Global Wealth Management», ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

Η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι μια κομβική χρονιά για την UBS, καθώς αντιμετωπίζει ορισμένα από τα πιο δύσκολα στάδια ολοκλήρωσης, όπως ο συνδυασμός χωριστών συστημάτων πληροφορικής και νομικών οντοτήτων, καθώς και η μετάβαση πελατών από την Credit Suisse στην UBS.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments