Πολιτική

Άδωνις: Δισεκατομμύρια ευρώ θα ξοδευτούν για τη Δ. Μακεδονία την επόμενη πενταετία [vid,pics]

Άδωνις: Δισεκατομμύρια ευρώ θα ξοδευτούν για τη Δ. Μακεδονία την επόμενη πενταετία [vid,pics]

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Τα Γρεβενά επισκέφθηκε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της ευρύτερης σειράς συναντήσεων και επαφών, που έχει στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Έτη κοσμογονίας για τους Δυτικομακεδόνες

Τα Γρεβενά επισκέφθηκε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της ευρύτερης σειράς συναντήσεων και επαφών, που έχει στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Πιο αναλυτικά, ο υπουργός Υγείας, μετέβη στα Γρεβενά όπου, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Γρεβενών Γιάννη Γιάτσιο, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Γρεβενών Κυριάκο Ταταρίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Τσακνάκη, ενώ επισκέφθηκε και την Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών, όπου συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Δαβίδ.

Κατά την επίσκεψή του στα Γρεβενά, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη θερμή υποδοχή. Όσον αφορά τα ζητήματα του νοσοκομείου, θα τα φτιάξουμε, το νοσοκομείο εδώ το χρειαζόμαστε. Είναι ένα καλό νοσοκομείο για περιφερειακό νοσοκομείο. Το ότι δεν έρχονται οι γιατροί δεν είναι πρόβλημα των Γρεβενών, είναι πανελλήνιο πρόβλημα και σύντομα θα παρουσιάσουμε ένα σχέδιο επιπλέον κινήτρων για να πηγαίνουν οι γιατροί στα περιφερειακά νοσοκομεία. Θέλω να πω μόνο ότι με δική μου απόφαση και του Νίκου Παπαθανάση πείσαμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μπουν και τα Γρεβενά στο σχέδιο για τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση, ενώ η αρχική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τα εξαιρούσε. Τα επόμενα 4 – 5 χρόνια θα είναι έτη κοσμογονίας για τη Δυτική Μακεδονία διότι θα ξοδευτούν πολλά δισεκατομμύρια ευρώ που αποκλείεται να μην επηρεάσουν θετικά τη ζωή όλων των Δυτικομακεδόνων».

Και ο Άδωνις πρόσθεσε: «Η πολιτική είναι εφαρμοσμένη τέχνη, δεν είναι μόνο θεωρία. Το θέμα είναι να γίνονται πράγματα για να βρίσκουν οι άνθρωποι δουλειά και να μη χρειαστεί να φύγουν και όσοι έχουν φύγει, να γυρίσουν πίσω. Αυτό είναι το στοίχημα της επόμενης τετραετίας».

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης θα συνεχίσει αύριο, Παρασκευή 10 Μαΐου έως και το Σάββατο 11 Μαϊου, την  περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία, με επισκέψεις στους νομούς Καστοριάς και Φλώρινας.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα του Υπουργού:

Παρασκευή 10 Μαΐου

Καστοριά

10:00 Επίσκεψη στο Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας – Συνάντηση με φορείς

10:45 Επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Δημήτρη Σαββόπουλο

11:15 Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς

12:00 Επίσκεψη στον Μητροπολίτη Καστοριάς κκ Καλλίνικο

13:00 Επίσκεψη στη ΔΕΕΠ – Δηλώσεις σε ΜΜΕ

Φλώρινα

15:30 Συνάντηση με τον Ιατρικό Σύλλογο στο Ξενοδοχείο “Lynx”

16:00 Συνάντηση με κομματικά στελέχη (Lynx)

17:30 Δηλώσεις σε ΜΜΕ (Lynx)

18:00 Επίσκεψη στον Μητροπολίτη Φλώρινας κκ Ειρηναίο

18:30 Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αθανάσιο Τάσκα

Σάββατο 11 Μαΐου

Φλώρινα

10:00 Επίσκεψη στο Δημαρχείο Φλώρινας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments