Πολιτική

Εσωστρέφεια και σκεπτικισμός στον ΣΥΡΙΖΑ

Εσωστρέφεια και σκεπτικισμός στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [366396] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

"Βολές" από Τσίπρα, επανάκαμψη Πολάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει το κίνημα που χτίζει την ώρα που τα στελέχη του ευρύτερου χώρου όσο πλησιάζουν οι κάλπες προλειαίνουν το έδαφος για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων.

Η επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλλιθέα αναμφίβολα είναι ένα άσχημο προμήνυμα στην τελική ευθεία για τις ευρωπαϊκές κάλπες.

Ωστόσο, ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει “δεν φοβάμαι, δεν θα σταματήσω”, σηματοδοτώντας την πρόθεσή του να μην κάνει πίσω από τη δήλωσή του ότι θα προχωρήσει με την ομάδα του, η οποία περιλαμβάνει όλους τους πολίτες “ανεξάρτητα από το πού ανήκουν πολιτικά”.

Το “κίνημα” στο οποίο αναφέρεται ο Κασσελάκης δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια συμπυκνωμένη εκδοχή της πρόθεσής του να κινηθεί αυτόνομα απέναντι σε όλα τα άλλα γειτονικά κόμματα, με εξαίρεση την Ελευθερία της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ωστόσο, παρά τον έντονο ανταγωνισμό μεταξύ των κομμάτων κατά τη διάρκεια της στενής προεκλογικής περιόδου στο πολιτικό σύστημα, το μήνυμα που στέλνεται από όλη την περιφέρεια είναι αυτό της συνεργασίας για τη διαμόρφωση μιας αξιόπιστης εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης.

Ο κ. Κασελάκης ακολούθησε τη γραμμή Πολάκη, χαράσσοντας διαχωριστική γραμμή με τον ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν, διατηρώντας ανοιχτό μέτωπο με τον Νίκο Ανδρουλάκη, κόβοντας κάθε συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ, πυροβολώντας “αποστάτες” από τη Νέα Αριστερά και αποχωρώντας από την άμεση συζήτηση την επομένη των εκλογών.

Αυτή τη φορά μέσω Βερολίνου ο πρώην πρωθυπουργός επανήλθε με δηλώσεις που χωρούν πολλές ερμηνείες με κυριότερη αυτή που θέλει τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να επικρίνει το διάδοχό του στο τιμόνι του κόμματος.

Μιλώντας για την Ευρώπη στο EuroJam 2024, ένα event που διοργανώνει κάθε χρόνο με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης η οργάνωση «Tu was für Europa» (Κάνε κάτι για την Ευρώπη), ο κ. Τσίπρας κοίταξε και στο εσωτερικό και στις λύσεις που προτείνονται ως ανάχωμα στην επέλαση της ακροδεξιάς λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει  να καταστήσουμε σαφές πως η απάντηση δεν είναι η αντιπολιτική. Ούτε η μετα-πολιτική που επικεντρώνεται στο να “γίνεσαι viral”, αντί να κινητοποιείς τους πολίτες στη βάση προοδευτικών πολιτικών».

Η αναφορά αυτή του πρώην πρωθυπουργού ήταν μια ακόμη ηχηρή υπόμνηση για την ανάγκη σοβαρότητας που πρέπει να επιδειχθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση ως η ηγετική δύναμη στον προοδευτικό χώρο με τον κ. Τσίπρα να βάζει και πάλι ψηλά τον πήχη στον διάδοχό του.

Ο Παύλος Πολάκης από την πλευρά του απασφάλισε και με αφορμή την απόσυρση της Astra Zeneca από την αγορά των εμβολίων για τον κορωνοϊό ξεσπάθωσε κατά των πρώην συντρόφων και κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως έγραψε ο κ. Πολάκης αναφερόμενος στην απομόνωση που υπέστη και από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο της πανδημίας το κόμμα  κεντρικά τότε δεν τον είχε ακούσει «γιατί ο Ηλιόπουλος (εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τότε) επαναλάμβανε την ψεύτικη επιστημονικά και γελοιότητα πολιτικά πως «είναι πράξη αλληλεγγύης της νεολαίας προς τους ηλικιωμένους ο εμβολιασμός» καν «γιατί και ο Τσίπρας πίστευε πως υπάρχει «καθαρή επιστήμη» που πρέπει να την ακολουθούμε πιστά όλοι και να «βάζουμε πλάτη» και όχι κατευθυνόμενη γνώση από το κέρδος των πολυεθνικών του φαρμάκου!!».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments